Creativation 2018 – lørdag og søndags kursus

Efter to tæt besatte kursus dage torsdag og fredag, følger messedagene lørdag, søndag og mandag. Denne gang var der så mange spændende kurser, at Pia og jeg sneg to kurser ind i messetiden, nemlig et om lørdagen og et om søndagen.

Lørdagens kursus var “Creative Cardmaking with Spellbinders” med Yana Smakula som underviser.

Igen lå der en herlig bunke materialer og forberedte kort-kit parat til os. Især Daniel Smith watercolor dot paletten glædede jeg mig til at prøve. Det er små dutter koncentreret akvarelfarve, som man bruger med en våd pensel. Der er faktisk rigeligt farve i de små dutter til flere motiver, så det er en god måde at få en hel farvepallette på, hvis man gerne vil prøve akvarelfarver uden at skulle købe sig fattig.

Første kort lavet med et stempel- og die-sæt fra Spellbinders. Vi stemplede selv baggrunden med et af stemplerne fra sættet, og hovedmotivet blev malet med akvarelfarverne. Jeg er vild med den type kort, hvor man selv stempler baggrunden – det giver en fin sammenhæng med hovedmotivet og man har altid “mønsterpapir”, der passer til projektet. Og at det er stemplet med gråt, gør, at det ikke bliver så “hårdt” i udtrykket, som hvis det var stemplet med sort.

Næste kort var et af de mere overdådige slags. Selvom det ser ud af en hel masse, var det faktisk hurtigt at sætte sammen. Teknikken vi skulle lære her, var foamiran blomsterne. Ideen er fin, men lidt for pyntet til min smag.

Søndagens kursus var Cardmaking Essentials med Wendy Vecchi fra Ranger.

Her lå der stempelsæt med stencil til, sværte, perfect pearl og andre lækre sager og ventede på os.

Vi fik lavet tre kort-fronter med teknikker, der lige giver det sidste “ekstra” til et kort. På Thank You kortet stemplede vi teksten først, for derefter af pensle Perfect Pearl over teksten. Perfect Pearl sætter sig i fugtigheden fra sværten og for at få det til at binde sig, forstøvede vi en lille smule vand over det. På Happy kortet fugtede vi vores guld Distress Crayon med vand til den nærmest skummede op, og fordelte det bagefter med en pensel over den blå blomst. Det giver et helt meget lækkert Wink of Stella-agtigt glimmerlag over det hele. Både den røde og den blå blomst er i øvrigt et stykke træpynt, som vi stemplede ovenpå, og jeg må sige, at stemplerne fra stempelsættet passer perfekt til. Som i “overhovedet ingen slinger i valsen”, og det overraskede mig egentlig lidt. Jeg troede, der måske ville være en lille afvigelse ud over kanten, men nej. Det samme gælder i øvrigt for den stencil, der hører til stempelsættet – der er heller ingen afvigelse i forhold til det stemplede aftryk. Blomsten på Hello kortet er stemplet og derefter farvelagt med sværte gennem stencil med et af Rangers nye tynde mini ink blending tools (det ligger lige over min Distress Crayon på billedet), og det fungerede bare perfekt.

Det var så alt om mine kurser for denne gang. Alt i alt har det været nogle rigtig gode kurser, også selvom noget af det måske ikke lige har været min stil. Men det har været fedt at kunne teste teknikker og materialer, samt at blive inspireret til at prøve noget, der måske ikke lige var noget, jeg ville have kastet mig ud i selv.

Tak fordi du kiggede med.

Mange hilsner fra Tina.

One thought on “Creativation 2018 – lørdag og søndags kursus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.