TEMA – Konfirmation – Elegant guld OLC kort

Kender du udtrykket OLC? Det står for “One Layer Card”, hvilket betyder, at ens kort kun består af kortbasen. Der er ikke tilføjet andre lag af karton eller papir. Mit kort er inspireret af et stempel fra Carabelle Studio og jeg har lavet et OLC korfirmationskort kun med heat embossing i guld. Ved at kombinere 3 forskellige stempler er dette kort kommet til verden. Hvoraf 2 af stemplerne er blevet klippet “itu” for at passe til mine behov.

Jeg ved ikke med dig, men jeg elsker teknikken med heat embossing. Det lækre blanke look man kan få. Den 2-dimensionelle følelse man får ved kortet, når ens fingre kører henover det. Det er for mig lig med MUMS!

Til dette kort har jeg brugt Ranger “Gold” super fine embossing powder.

Kortet ser ved første øjekast ganske simpelt ud, da det kun er et One-Layer- Card. Men det har nu alligevel taget lidt tid i sin tilblivelse. OLC kort er ikke altid super hurtige at lave. Det skyldes blandt andet at man er nødt til at gennemtænke sit design fra start til slut inden man går i gang. Jeg er ikke selv 100% tilfreds med dette kort, men man er jo altid sin værste kritiker 😉

Kortets fokus er helt klart den elegante pige, som er illustreret med delikate sketch lignende streger. Stemplet er fra Carabelle Studio og hedder “Une Danseuse“. Stemplet kommer oprindeligt med nogle små buske, som er forneden på hver side af hendes ben. Dem har jeg såre simpelt klippet fra. Hermed får jeg en større fleksibilitet i brugen af stemplet. Jeg kan bruge pigen for sig selv, buskene for sig selv eller “samle” delene og bruge dem sammen.

Hvis du vil se, hvordan jeg klippede mit stempel itu, kan du se det i denne Tilpasning af stempler + Video

På den nederste del af kortet har jeg til teksten brugt Gitte’s eget design “Livets Store Mærkedage“. Dertil har jeg skabt et konfetti look med de spredte prikker. Disse er kommet til live ved at klippe et clear stamp lidt itu! Frygt ikke, det skader ikke stemplerne men skaber endnu større fleksibilitet i brugen af dem.

Min konfetti prikker er lavet med Lawn Fawn stemlet “Snowy Backdrops“. Jeg havde brug for at skabe et konfetti look og ledte efter nogle stempler med prikker. Stemplet fra Lawn Fawn var perfekt, blot ikke i sin helhed. Ganske simpelt har jeg klippet 2 hjørner af det store backdrop stempel. Fordelen er, at jeg altid kan “samle” stemplet igen, hvis jeg vil bruge det som helhed til et andet projekt.

Kreative hilsner,

Pia aka Pia’s Creative World.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.