Stjernetegn fra Visible Image, skorpionen.

Jeg faldt på et tidspunkt over et blogindlæg fra en dygtig kortmager, der hedder Yana Smakula. Hun havde lavet et helt enkelt og superlækkert kort med stjernetegn på – jeg blev da nødt til at lave et tilsvarende kort med de materialer, jeg selv havde til rådighed. Du kan se Yana Smakula’s oprindelige indlæg, her.  Ideen med kortene er at bruge et diecuttet element som fokus på kortet, hvor stjernetegnet er embosset på. Du kan bruge et hvilket som helst diecuttet element, blot der er en nogenlunde “solid” flade, du kan embosse på. Jeg har brugt stjernetegnet Skorpionen fra Visible Image, men alle stjernetegn kan bruges.

Her er mit første kort. Jeg har valgt samme type blad som på de oprindelige kort. Jeg har brugt en die fra gemmerne, men mangler du, har Gitte et lækkert sæt med samme type blade i webshoppen lige her.

Her kan man bedre se guld-embossingen. Jeg syntes bestemt ikke, det gør noget dele af stregen fra stjernetegnet “forsvinder”, der hvor bladet har riller – det givet blot endnu mere spil i motivet. Bladet er diecuttet i akvarelpapir og derefter er motivet fra stjernetegnet stemplet på med Versamark, og embosset med guld fra Hero Arts. Herefter er det malet med Distress Ink i farverne “Cracked Pistachio“, Broken China“, “Chipped Sapphire” og “Black Soot“. Jeg starter med Cracked Pistachio omkring embossingen og lidt tilfældigt rundt ud omkring på bladet. Derefter Broken China lidt længere væk fra midten. Chipped Sapphire ud lang siderne og Black Soot alleryderst.

På de næste kort har jeg leget lidt med forskellige diecuttede faconer. Her er det fjeren fra diesættet til stempelsættet fra Altenew. Men igen.. enhver fjer kan bruges.

Her træder embossen tydeligere frem. De små stjerner/prikker der går igen på alle mine kort, er faktisk et lille stempel, der er med i sættet “Snowflakes Turnabout” fra Concord & 9th.

Næste kort er også med fjer. Hele tre styks. Jeg er nemlig vild med fjerne fra Tim Holtz die-sættet “Ravens“. Den er ikke stor nok til at rumme hele stjernetegnet, så jeg limede tre sammen, på den måde blev der en flade, der var stor nok til at stemple på.

Teksterne på kortene er fra forskellige stempelsæt. “Skorpion” og datoen på stjernetegnet kommer med i sættet fra Visible Image. De andre tekster er fra to forskellige stempelsæt i LetterIt serien fra Ranger. De er med forskellige ord, der kan sættes sammen på kryds og tværs, som det passer. På det allerførste kort er der brugt ord fra sættet “Celebrate“, og på de sidste, har jeg brugt sættet: “Birthday“.

Og her er så det sidste kort for denne gang. Her har jeg brugt ravnen fra diesættet “Ravens” fra Sizzix. En rigtig natteravn er det blevet til og det passer rigtig godt til stjernetegns temaet.

Ingen af de diecuttede elementer er limet fast på kortet med hele deres flade. Der er kun lim på midten, så alle kanter bukker lidt opad og giver lidt dimension til kortet. Jeg er virkelig tilfreds med, hvordan alle kortene er endt, og ideen er helt sikkert gemt og skal bruges igen en anden gang med andre stjernetegn.

Håber, du er blevet inspireret og har lyst at prøve selv.

Mange hilsner fra Tina.

 

Kortene er lavet i størrelsen 4 1/4 x 5 1/2″

Jeg har linket til mange af materialerne i teksten, mangler vist kun den sorte sværte, der er stemplet med – det er Versafine “Onyx Black“.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.