Creativation 2019 – Kursus: Infusions – eller skulle man kalde det tryllepulver

Karina og jeg havde fornøjelsen af en workshop med PaperArtsy hvor vi legede med deres infusions. Det minder meget om alt det andet pulver man kan få, dog har disse valnøddekrystaller blandet i, som giver de spændende brune pletter, som først dukket frem lidt efter de andre farver er begyndt at flyde ud.
Men ellers tag ideerne her og brug dit favoritpulver 🙂

Vi lavede ti forskellige tags med forskellige teknikker, de kommer her 🙂

Tag nr et og to startede vi med at give et tyndt lag grunge paste – herefter stemplede vi i den fugtige paste med et tekststempel og lod det tørre. Næste punkt var meget forsigtigt at fordele lidt pulver på tagget med to farver, første kort med blå og gul, andet med lyserødt og gult. Sidste punkt var at spraye med vand og lade det tørre.

Det næste tag var en prøve på at bruge pulveret til at male med. Put en lille smule på dit craft sheet og spray med vand, bland med penslen. Nu kan du bruge det til at farvelægge motivet med. tagget blev afsluttet med en helt tynd vandopløsning med lidt gult i så det fik en varm tone på baggrunden.

Så kom turen til at farvelægge et stempel ved simpelthen at tage en lille smule pulver på fingeren, gnide det på motivet og når man havde dækket hvad man vil have farve på, så sprayer man lidt vand på og vupti har man stempelsværte.

Når man nu har leget et stykke tid så er det jo også med at udnytte de rester der ligger på underlaget. Kør dit tag gennem af flere omgange, kig hver gang hvor der mangler. Evt kan du supplere med at spraye få dråber vand på tagget også, det giver en ekstra effekt.

Hvis du har lidt chalk akryl maling så tag lidt på din finger og spred det på et område af dit craftsheet. drys en lille smule infusion i et par farver på det og spray vand. Placer tagget i “malingen”, løft og gentage af flere omgange og se i hver omgang hvor der er behov for yderligere. Jo mindre du bevæger tagget mens det ligger i malingen, jo mere tekstur får du i overfladen.

Hvis du vil have en lidt træagtig struktur så kan du også bruge dine infusions til det. Sæt forsigtig to blyantstreger på langs så du deler tagget i tre. Arbejd på et område af gangen og drys infusions på 3-4 steder i området, tag en flad børste med rigeligt satin glaze og kør lodrette streger på langs af tagget. Valdnøddeelementerne i din infusion vil skabe linierne. Sørg for at lade hver tredjedel tørre lidt inden du går videre så du får tre tydelige brædder.

På det sidste tag brugte vi en kombination af satin glaze og infusions. Put lidt glaze på dit craftsheet, drys en lille bitte smule infusion ovenpå og bland det sammen med en fin pensel. Brug det som maling til at male dit stempelmotiv. Tagget blev afsluttet med en meget tynd opløsning af gylden infusion for at skabe det distressede look.

Selvom du ikke har infusions men en anden type pulver er jeg helt sikker på du kan bruge mange af teknikkerne, så spring ud i det og prøv dig frem.

Tak for at du kiggede med,

Gitte – aka Godtesen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.