Gennemsigtigt kort

Inspireret af Jennifer McGuire – ih det bliver jeg meget for tiden – og hun er mig et halvdyrt bekendtskab. Nå men egentlig ikke så dyrt denne gang, for jeg kunne bruge noget jeg havde i mit scrapværelse i forvejen.

Jeg starter lige med at give jer linket til et Jennifer McGuire blogindlæg. Der er også link derfra til en youtube-video, som var den jeg faldt over.

Jennifer McGuires blogindlæg om see through cards

Og så skal I se billederne af de kort jeg fik lavet og hvad jeg gjorde af tanker. Min første tanke var, at selvom jeg med det samme var forelsket i den sommerfugle-baggrundsdie, som hun havde brugt på et af sine kort, så kunne jeg altså godt bare bruge den polka dot baggrundsdie jeg allerede har og elsker.

Det første kort jeg lavede blev lavet i sommerhus, hvor jeg var lidt begrænset i materialer, men jeg havde lige købt add on til flaskehængeren fra Simple and Basic, så den firkantede del af den add on blev brugt som feltet på midten. Det passede perfekt og den har jo fine afrundede hjørner. Der bruges 4 stk af den, for det er på begge sider af både forside og bagside af kortet. Jeg startede med at placere forsiden af forsiden og så en firkant på indersiden af forsiden. Så lagde jeg bagsiden ovenpå forsiden og placerede en firkant på ydersiden af bagsiden og til sidst en firkant som dækker samme sted på indersiden af bagsiden. Hvis det er svært at gennemskue kan man se hvordan Jennifer gør i hendes video.

I Jennifers video laver hun samlingen i toppen ved at false et stykke nede på forsiden, men jeg syntes ikke jeg havde så meget plads ned til hullerne, så jeg bestemte mig ret hurtigt for at forside og bagside skulle bindes sammen. Den løsning er jeg selv ret vild med. Til sidst blev kortet pyntet med et par lækre sommerfugle. De sommerfugle er lavet med lag på lag stempler og tilhørende dies fra Altenew. Jeg elsker dem allerede. Sommerfuglene kan findes her.

Her kan I se kortet stå op, så man kan se den hullede bagside også og man kan lige se det firkantede felt på indersiden af bagsiden, hvor der er fin plads til at skrive en hilsen uden at den kan ses igennem hullerne i forsiden.

Det andet kort jeg lavede med denne her teknik var et kort til en kollegas barnebarn. Bestillingen lød på noget med cykel og balloner. Jeg havde et stempel med en cykel og jeg havde nogle ballon dies. Men åh kender I det når man bare ikke kan se en fed løsning på sådan en bestilling. Lige indtil jeg fik den tanke at kombinere de ønsker med teknikken til det gennemsigtige kort. Jeg håber min kollega bliver lige så begejstret som jeg er.

Her kan I se hvordan forsiden af kortet er kommet til at se ud. Elsker at cyklen kun er stemplet delvist. Og synes det er fedt at ballonerne sagtens kan svæve ud på det hullede stykke af kortet. Og jeg er vild med at lukningen lige som før er lavet med bånd igennem den øverste række huller.

Og her lige et kig til bagsiden af kortet, hvor man lige kan se skrivefeltet på indersiden af bagsiden.

Jeg håber I kan bruge inspirationen. Jeg er selv smask forelsket i den her type kort. Håber det kan give nyt liv til nogle baggrundsdies, I måske havde opgivet.

Tak fordi du kiggede med.

Karina

 

 

One thought on “Gennemsigtigt kort

  1. Ja, det kan være dyrt at følge folk som Jennifer. Men husk hvad hun ofte siger: “brug hvad du har”. Hvilket er en af grundene til at jeg elsker at følge hende. Hun sætter gang i min kreativitet og jeg elsker at se hvad andre får ud af hendes ideer. Jeg kan rigtig godt lide dine kort. kram krs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.