Foil Teknik 3: Foil med egne toner printede motiver + VIDEO

Tænk at vi allerede er nået til 3. afsnit i Foil Teknik mini serien. Denne gang viser jeg, hvordan du kan bruge sin egen laser printer til motiver. Hvis du er så heldig at eje eller have adgang til en laser printer / kopimaskine åbner dette op for mange muligheder. Dog er der nogle ting du skal være ekstra opmærksom på, når man “låner” motiver fra nettet. Dette skal jeg nok forklare og guide dig igennem, så bare rolig. Jeg kommer også med nogle tips til valg af motiver, hvis du gerne vil have rigtig gode foil resultater.

Lad os starte helt fra starten af først, nemlig motiverne. Du vil gerne printe nogle motiver ud fra nettet, som du efterfølgende kan lave til foil projekter. Her skal du først og fremmest være opmærksom på om det ønskede motiv må “lånes” og bruges, da der kan være tilknyttet rettigheder til motivet.

For at sikre mig at disse motiver må bruges gør jeg følgende:

  1. Går på Google og søger på “Floral Silhouette images”.
  2. Under søgefeltet er der en linje med nogle flere valg. Her skal du ind under “Settings” eller “Indstillinger”.
  3. Inde under “Settings” vælger du “Advanced Search” eller Udvidet søgning”.
  4. Når du er klikket videre, skal du i næste skærmbillede køre ned til bunden, hvor du finder “Usage Rights” eller ” Bruger Rettigheder”. Her skal du vælge “Free to use , share or modify, even commercially”. Ved at vælge dette, er du helt sikker på at du ikke overtræder nogen rettigheder.Husk at afslutte med at klikke på den blå knap, ellers husker den ikke dine valg.

Ved at gøre ovenstående fandt jeg nogle silhouette motiver, som jeg tænkte ville være gode til foil teknikken. Jeg må sige, at jeg ikke blev skuffet. Lidt længere nede i indlægget vil jeg forklare, hvad jeg går efter ved valg af motiver til foil teknik. Dette vil jeg også forklare lidt af i videoen.

Hvis du er gået glip af de første afsnit, får du lidt basis info her nedenfor om toner aktiverende foil. Og til slut i blogposten vil du finde links til de andre afsnit i mini serien. Hvis du har fuldt med lige fra starten af, så bare spring direkte til videoen.

Hvad er toner for noget? Toner er det man bruger i laserprintere og i mange kopimaskiner.

Der findes efterhånden mange typer foil på markedet. Man skal dog være opmærksom på, at der er forskel på hvorledes de “aktiveres” og hæfter sig fast på kartonet. I denne serie arbejder jeg med toner aktiverende foil.

Til at aktivere toneren med foilen skal man enten bruge Heidi Swapp Minc maskine eller en almindelig laminator. Mini Minc maskinen kan tage stykker med bredde op til 15,8 cm.

Til dette Foil Teknik afsnit har jeg fundet 4 forskellige motiver på nettet, som jeg har printet ud på min HP Color Laser Jet Pro MFP M176n. Her i blogposten viser jeg kun de færdige resultater af 2 af kortene. Så hvis du vil se de andre motiver, må du fornøje dig med min video.

Jeg har bevidst valgt nogle lidt forskellige motiver til videoen. Af erfaring ved jeg, at du skal være opmærksom på nogle ting ved valg af motiver til selv-print.

  1. Først og fremmest skal motivet have skarpe kanter. Med dette mener jeg, at det sorte skal være 100% sort helt hen til alle kanter. Dette kan især være en udfordring med meget tynde streger/linjer eller motiver, hvor det nogle steder fader ud. Jo mere sort/sort motivet er, jo bedre foil resultat. Årsagen er, at foilen kan ikke binde sig fast med mindre det sorte er 100% massivt sort.
  2. Hermed kommer vi til næste gode råd. Jo mere massivt eller solidt motivet er, jo bedre. I videoen ses dette f.eks. med sommerfuglen, som er ganske massiv undtagen følehornene.
  3. Husk at sætte din printer til sort/sort print. Dette er utroligt vigtigt, da det netop er den sorte toner i printeren som foilen binder sig til.

Foiling af kortet ovenfor var rigtig vellykket. Der var kun nogle få steder på nogle af bladenes spidser, hvor toneren ikke var sort nok til at binde til foilen. Det er så lidt at det er svært at se med det blotte øje.

Til det færdige kort jeg har heat embosset en tekst fra Gittes Eget Design “In English, Please”.

Kortet ovenfor er med det mest detaljerede og “spinkle” motiv. Dette var absolut en test fra min side af for at se om resultatet blev brugbart. Netop de helt tynde streger kan være en udfordring, da toner mængden ikke bliver intens nok til at binde med foilen.

Og rigtig nok, så havde foilen lidt svært ved at binde på alle de tynde streger. Men resultatet er faktisk efter min mening stadig brugbart og absolut ikke slemt. På billedet nedenfor kan du vise steder spotte sorte steder, hvor foilen ikke har hæftet sig fast. Det er dog ikke i så stort et omfang, som jeg oprindelig kunne have frygtet.

Til dette færdige kort har jeg igen heat embosset en tekst. Denne gang fra Gittes Eget Design “Brush Script / De Svære Kort”.

Til begge disse kort har jeg brugt Deco Foil “Gold” 

Til de andre 2 eksempler i videoen har jeg brugt Gina K Designs Fancy Foils “Twinkling Pink”.

Kig med næste gang, hvor det er 4. afsnit i mini serien. Her ser vi på muligheden for at udnytte nogle af foil resterne fra tidligere projekter. Det er jo ikke skidt at få udnyttet sine materialer næsten 100%.

Kreative hilsner,

Pia

Links til andre afsnit i Foil Teknik mini serien:

2 thoughts on “Foil Teknik 3: Foil med egne toner printede motiver + VIDEO

  1. De er super flotte alle 4 😀
    Jeg er vild med de ting du laver med foil, og din måde at vise og forklare tingene på. Tak for det 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.