Teknik med baggrundsstempel: Darkroom Door’s Classic Cars + VIDEO

Jeg fik en ide en dag og ville teste den af. Heldigvis var jeg klog nok til at sætte en optagelse i gang. Derfor har du nu muligheden for at se med, mens jeg prøver min idé af. Resultatet blev måske ikke helt 100% som ønsket. Helt skidt gik det dog heller ikke, men det kan du jo være med til at vurdere.

Og hvad gik min idé så lige ud på? Jo, jeg eget et diagonalt stribet baggrundsstempel fra My Favorite Things. Det hedder helt præcist “Bold Diagonal Stripes”. Jeg ønskede at stemple dette med 2 forskellige farver og få de 2 farver til at overlappe hinanden en smule. Bare lige en smule, så der kunne skabes en 3. farve. Det kastede jeg mig ud i med forskellige valg af sværter.

Jeg brugte min MISTI til denne teknik, hvilket absolut hjalp mig rigtig meget. Har du ikke en MISTI, så kan et andet Stamping Tool også bruges. Da et baggrundsstempel er rimeligt stort har jeg brugt Standard MISTI’en.

Det grundlæggende i denne teknik er ganske simpelt, hvor meget jeg forskyder min kortbase ved stempling af nr. 2 farve. Kig med i videoen og se, hvordan det går mig med test af denne teknik.

Totalt testede jeg ud med 3 forskellige farvesammensætninger. Jeg fandt ud af, at resultaterne blev bedst med de lidt mere lyse nuancer af sværter. Til gengæld er jeg selv vild med nedenstående kort. Synes den mørke farve er super fed og en lækker kontrast til den gule farve.

Den mørke farve er Gina K Designs “Tranquil Teal” dye ink.

Da jeg testede med en lidt lysere tyrkisgrøn nuance, så blev overlap resultatet meget bedre. Dog havde jeg fået forrykket min kortbase lige en tand for meget. Derfor har jeg ikke fået særligt meget overlap mellem den gule farve og den lyse tyrkisgrønne. Dog har jeg stadig noget af den hvide kortbase som titter frem, hvilket jeg er godt tilfreds med.

Ja, jeg har stemplet min stribede baggrund direkte på kortbasen. Jeg kan nemlig godt lide, at mine kort ikke bliver for tykke.

Disse 2 færdige kort minder meget om hinanden. Det ene (ovenfor) har jeg stemplet motiv og tekst direkte på kortbasen. Det andet har jeg fussy cuttet bilen (nedenfor), så den ikke “druknede” for meget i den mørke tyrkis farve. Jeg valgte dog også at fussy cutte bagruden på bilen, da jeg tænkte det ville give mere dimension til kortet.

Bil og tekst er begge fra Darkroom Door Rubber Stamps. Det sæt jeg har brugt til mine kort hedder “Classic Cards Vol. 2”. Men der er også nogle andre fede sæt – også med motorcykler. Alle disse kan fås hos Hobbyboden.

Kreative hilsner,

Pia

One thought on “Teknik med baggrundsstempel: Darkroom Door’s Classic Cars + VIDEO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.