Julen nærmer sig – Akvarel julemotiv med kogler

På dette års Scrap A Mania i efteråret var jeg på et akvarel kursus med Ane Skarsholm. Det fik absolut genoplivet mine lyster til at lege med akvarel. Som barn har jeg helt fortryllet set min mor farvelægge modetøjs designs med akvarel maling og drømt om selv en dag at blive lige så dygtig. Dygtig bliver man ganske enkelt ikke uden øvelse, så jeg har kastet mig ud i akvarel for tiden. Derfor har jeg fundet mit Kuretake Gansai Tambi akvarel sæt frem, samt min mors gamle akvarel sager. Med Ane’s kreative skub har jeg her kastet mig ud i et forsøg på at male et julemotiv med kogler.

Det ligner da lidt kogler, ikke sandt! Der er absolut noget om snakken med at øvelse gør mester, men jeg er fortrøstningsfuld. Jeg har også gjort mig den erfaring, at det absolut er en kæmpe fordel at have en størrelse nul pensel. Jo finere pensel, jo nemmere er det som begynder at styre det fine tynde linjer/streger.

Til kortet har jeg brugt 300 gm akvarel karton.

Teksten er stemplet på med hjælp af en MISTI. Det er en kæmpe fordel at bruge et Stamping Tool til at stemple på akvarel karton, da dette har en meget rug og ujævn overflade. Derfor er det ofte nødvendigt med at stemple flere gange for et godt resultat. Jeg mener, at der skulle 3 gange stempling til teksten på dette kort.

Teksten er fra Gittes Eget Design og hedder “Hjertelig Julehilsen“.

Har du fået lyst til at prøve dig med akvarel? Så kan du starte med at købe denne lille akvarel palette fra Hero Arts – “Watercolor Dot Hero Arts Palette“. Prisen er ganske overkommelig og paletten fylder stort set intet i skuffen.

Hvis du til gengæld lider af full-set-syndrome, vil jeg anbefale disse to:

Det fede ved ovenstående Kuretake sæt er, at det indeholder guld og sølv metallic/perlemor farver. Sådanne er lækre at bruge til splatter.

Kreative julehilsner,

Pia

 

2 thoughts on “Julen nærmer sig – Akvarel julemotiv med kogler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.