Lag-på-lag maling teknik – lav din egen baggrund.

Da jeg for nyligt sad og nød en række videoer med min “guru” Seth Apter vist han endnu en teknik jeg var nødt til at teste af. Men først skulle jeg have gang i lidt maling 🙂 jeg havde en rest fra et tidligere eksperiment som var blevet lidt for voldsomt, så jeg tænkte det kunne være en fin lejlighed til at vise hvor tilgivende maling kan være. Udgangspunktet er altså nedenstående kombination af farver – lidt hidsig ikke sandt?

Men det kan man gøre noget ved. Princippet med farver er lys-mørk-lys, altid skifte mellem de to nuancer. I dette tilfælde ville jeg starte mørk, så der blev lagt et lag mørk blå på med brayer der stort set dækkende den gamle farvelade.

Så lavede jeg et stykke hvidt karton med embossed mønster i, en ret lækker embossing folder synes jeg.

Nu var den mørkeblå maling tør, og jeg fandt en lækker lyseblå frem og gav et lag med brayer der næsten dækkede det hele.

Så handler det om at være hurtig mens det lyseblå er vådt. Læg det hvide embossede karton med den embossede side nedad, ovenpå det malede. Gnid over det hele med håndfladen eller brug en brayer. Træk derefter kartonet af igen, og vupti – den lækreste baggrund. På billedet nedenfor har jeg lavet en smule mørkeblå kant så det bliver rammet ind. Du fornemmer stadig de gamle farver som skygger inde bagved, men de dominerer på ingen måde.

Uha det er lækkert ? den teknik skal jeg klart lege lidt mere med. I videoen med Seth benytter han tapet med struktur, tror det er lidt mere robust men det gik nu ok med karton.

Jeg valgte at fortsætte lidt i stilen jeg lærte på workshoppen, resultatet blev et enkelt kort med en lilla stjerne og lidt hvid doodling.

Tak fordi du kiggede med.

Gitte O

2 thoughts on “Lag-på-lag maling teknik – lav din egen baggrund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.