Creative World 2020: Tina Mathisen

Fredag d.24.januar tog Pia og jeg forventningsfulde turen til Frankfurt for at deltage i Creative World 2020. Det var første gang, vi deltog i messen, og jeg har været spændt på, hvor meget anderledes det ville være fra messerne i USA. I Frankfurt var der fx ikke mulighed for at deltage i kurser på samme måde som i USA – der var nogle workshops i løbet af messedagene, men det var “først til mølle”-princippet og folk stod i kø allerede en time før, så det sprang vi over til fordel for at nyde alle de nye spændende ting.

En ting jeg lagde mærke til, var, at det var tydeligt at se, at her var det de amerikanske mærker, der var på besøg og derfor havde begrænset mængder af ting med i forhold til de stande, jeg har set i USA.

Hos Altenew var der faktisk ikke så meget nyt at vise – mange af deres eksempler har været vist på de sociale medier allerede – men en nyhed jeg lige faldt over, var deres nye stempelserie: “Paint-A-Flower”. Altenew er jo kendt for deres lag på lag blomster stempler og sidenhen også dies, men den nye serie er udsprunget af, at farvelægning med akvarel er blevet super populært, og stemplerne med det åbne flader giver rig mulighed for selv at udfolde sig, når man farvelægger dem.

Hos Hero Arts var der også nyheder indenfor lag på lag stempler, nemlig deres nye Heroscapes stempler. Det er stempler, der laver de fineste landskaber og udtrykket kan ændres vha farvevalget på blomster og baggrund.

Af andre nyheder havde de også en serie flotte baggrundsstempler med. Elsker hvor forskelligt samme stempel kan tage sig ud, blot ved at ændre farvesammensætningen.

Og en hel væg med deres Peek-a-boo serie. Det er en serie med stempler og dies, der alle passer sammen. Stemplerne er store baggrundsstempler med små motiver, der er placeret samme sted på alle stemplerne. Med dien der passer til, laver man en masse små låger i kortfronten, som modtageren så kan åbne. Fx den med alle brevene – der er en masse kuverter på forsiden af kortet, og hvert brev bliver så til en lille låge, hvor man kan stemple hjerter eller små søde ord inde bagved. Det er da en sød ide til lidt anderledes kort, der kan noget.

Heartfelt Creation laver de vildeste blomsterkort. Deres serie af stempler og dies til selv at lave blomster med, er efterhånden ret omfattende. Og ovenikøbet har de også smarte præge forme, som kan give papiret de helt rigtige folder og streger, så det ligner rigtige blomster.

Noget af det sidste nye er det sæt til at lave Kalla Liljer med.

Og med den rette blomstermidte. bliver de meget realistiske at se på.

Her er bladene brugt med en anden farveskala, og vupti har man en Coleus/Paletblad i stedet – imponerende realistisk, ikke?

Mange firmaer og designere er begyndt at samarbejde på kryds og på tværs om at udvikle en signatur serie med produkter, der passer til designerens stil. Her har et samarbejde mellem Andy Skinner og Cosmic Shimmer resulteret i en række spændende paste produkter, der kan bruges til at skabe den mest fantastiske struktur på ens projekter.

Her er lavet en baggrund med Lava Paste påført med spatel, tørret med varmepistol og malet med maling. Simpelthen utroligt flot.

Det er ikke til at se det, hvis men ikke lige ved det.. men det er faktisk lavet af karton og ikke rusten metal.

Her en dekoreret flaske og de små søde fisk er da ikke til at stå for. Måske en ide til en nøglering til manden, der fisker?

Og apropos mandeting.. mange af jer havde efterspurgt, at vi skulle kigge efter ting til maskuline kort. Der var forbavsende lidt af den slags. Jo, der var drengeting, men det var mere over i den nuttet afdeling. Det mest “rå”/voksne, jeg kunne finde, var faktisk Andy Sinners produkter. Især denne serie med rispapir.

Det kan påføres selv de mere ujævne overflader, som fx Lava pasten giver og som er umulig at stemple et motiv på. Her er det brugt på eksemplet til venstre, hvor det er overført ovenpå Struktur Paste.

Rispapiret kan også påføres jævne flader som her, og fungerer vel egentligt lige som serviet decoupage.

Hos Spellbinders havde de række af deres nye dies med, bl.a disse hundehvalpe, som jeg slet ikke kunne stå for. Syntes, de er super søde med det lille tørklæde i hver deres farve.

Her er brugt de andre to hvalpe, der er med i sættet. Den til venstre kunne næsten gå for at være en kat også, hvis man trimmede den lidt på maven.

En anden nyhed var denne bil. Den har før kun været tilgængelig via Spellbinders kit klub, men pga dens popularitet, er den nu lavet, så alle kan købe den. Syntes, den er så festlig som fødselsdags bil med balloner ud af vinduet, og med en add on sæt kan den laves om til en bryllups bil. Mon ikke, der kommer flere add on sæt med tiden?

Spellbinders havde også en spændende serie med tekst dies med tilhørende skygger. Det nye her er, at skyggen også præger striber i dit karton, så man får en lækker effekt i baggrunden af teksten. Det ses måske tydeligst på det hvide kort med ordet: “Hello”, eller på den nederste die i pakken med “Hello”.

Den helt store nyhed hos Spellbinders, var tilføjelser til deres Glimmer Hot Foil System. Maskinen til at tilføje foil effekter på dine kort, er ikke ny – den har været fremme lidt over et år nu. Stilen har været meget overdådig med elegant svungne tekster, men de nye tekster er mere enkle og der er masser af nye plates til at lave baggrunde med.

Prøv at se den skønne prikkede baggrund her.. Mmm, den er lækker..

Lækre “penselstrøg” og fine bladranker.

Og denne her fine tynde ramme, er der masser af muligheder i.

Her er den prikkede baggrund igen, men her er brugt en af de nye farver i folie, der kommer, nemlig en klar/transparent folie, der giver en sjov effekt til baggrunden.

Her en masse eksempler på forskellige typer folier, samt et sneak peek af en nyhed, der først kommer til foråret. Shhh.. I har ikke set det skønne bølgede mønster, der ligger øverst i billedet 😉

Til sidst vil jeg slutte af med at vise nogle af nyhederne fra AALL and Create. De har mange forskellige designere, men jeg er helt klart til dem, der har en lidt skæv streg. Uglen her er en af dem. Syntes, det er herligt at se, hvor forskelligt han gør sig alt afhængig af farvelægningen.

Han havde også en lidt nervøs makker..

En lille engel og to fine børn..

Et par herlige feer..

Åh ja.. disse skønne gnavne hunde er også blandt mine favoritter..

..en ditto kat og bulldog.

Og se lige de herlige krammebamser her. Syntes, de passer rigtig godt sammen med teksten.

Pyyh.. så nåede jeg til vejs ende. Det var mange billeder. Tak fordi du kiggede med på nogle af de mange indtryk, jeg har haft med hjem fra messen i Frankfurt.

Mange hilsner fra Tina.

 

Instagram: @_tinamathisen_

 

 

One thought on “Creative World 2020: Tina Mathisen

  1. Hvor er det spændende Tina. Jeg undrer mig dog over at det er de amerikanske mærker, du har kastet dig over. Jeg synes jo også Polen har meget at byde på, men det var måske ikke med på messen? Måske er det papir jeg tænker på. Griner – gå aldrig ned på papir.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.