TEMA – Sjip Sjap Sjask: Mixed media

Så det tid til lidt smatte igen. Det er ved at være alt for længe siden jeg rigtig har griset.

Jeg starter med at lave en liste her over hvad jeg har brugt. Men husk det er mixe medie og der er ikke noget der er mere rigtig end andet når det er dette felt vi arbejder i så har i ikke det jeg skriver ned her så brug noget andet. Der er kun nogle enkle ting man ikke kan undvære som fx gesso og texture paste.

Materialeliste:

 • Gesso clear. Jeg bruger den fra Prima men brug det du har
 • Texture pasta opaque matte.
 • Stencil
 • Lindys blå
  Lindys sort
  Lindys pink
 • Noget metal
 • En rest karton
 • Noget chipboard
 • Art stones fra prima
 • Diamond dust
 • Bikune chipboard
 • Noget sort snor
  Tekst stempel
  Tekst fra tim Holst.
 • Lim og dobbelt klæbende tape
 • Sort sværte

Så vi klar.

Jeg startede med at skære et stykke karton. Så tog jeg noget fra mit rast karton til bag ved og skar lidt støre. Det bagerste stykke bliver lagt væk, i første omgang. Det skal vi ikke bruge nu. Men for stykket giver man et lag gesso. Dette gør man for at kartonet bedre kan stå imod alt det vand og farve vi skal til at bruge. Og farven beder hænger i.
Lad det tørre.

Når det er tørt tager man en stensil, det kan være hvad som helst man bruger. jeg har brugt den nye med boblerne fra tim Holtz på denne. Men brug det du lige har.
Giv det så et lag med texture paste hænd over din stensil, i det område du vil ha det. Jeg har valt miden foroven ik så meget men at det breder sig jo længer man kommer ned af.
Lad det tørre.

Imens finder man det pynt man vil ha på. I mit tilfælde noget cibort jeg kalder bikube formet. Dette klipper man i den form man vil ha det til at være. Sammen med det metal man har valgt giver man også dette en gang gesso husk det skal være clear gesso.
Lad det tørre.

Nu hvor det hele er tørt, limer vi det på. brug noget godt tyk kraftig lim til at lime metallet på med. I min ene metal dims er der et huld i hver side der har jeg kommet en snor i som bliver bundet bag på.

Nu er alt det her tørt. Så skær man et stykke cibort der er lidt mindre end din for stykke. Her skal din for stykke limes på. Men du skal lige ræfte dine kanter først. Vis du ikke har en af dem til at ræfte kanter med, så brug en saks det funger lige så godt. Lim nu dit stykke fast på cibortet. Dette giver noget mere fasthed.

Nu drysser jeg en lille bitte smule pink og blå pulver ned der hvor jeg vil ha min farve. Så kommer jeg vand på. Det er som et hel trylle nummer når man kommer vandet på. Pas på ik for meget pulver. For det kan virke af lidt men når vandet kommer er der pludselig meget. Det skal så tørre helt. Nu limer jeg nogle sten på rundt om kræng. La det tørre og kom så det sorte pulver på ind der hvor du vil ha mest skygge. Vand på og tør det. Når du er helt tilfreds med din farve. Og det er helt tørt. Tager du en god baggrunds tekst stempel. Og giver lidt hist og pist på din baggrund. Svært alle kanter sorte og lim din baggrund på også kom noget glimmer ind hist og her.

Jeg har så fundet en fin tekst fra Tim Holtz og kommet på f or oven og fandt en papirs sommerfugl i mine gemmer. Og kom på oven på mit metal så er den færdig. Og kan lover dig at hverken dine hænder eller dit bor er særlig rent bagefter 😉 håber i fik mod på at gå i gang med lidt splat det er sjov og man kan bruge hvad man nu lige har ligene. En super god ide er vis man har en mand med et lille værksted, smut en tur der ud og rod lidt i mellem hans møtrikker og skruer. Jeg er sikker på der nok ligger noget man ville kunne bruge.
God arbejdes lyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.