Farveprøver / Colour Swatches til lag-på-lag stempler

Er der mon andre end mig, som kan sige tjek til følgende udtalelser? Jeg elsker sværter. Jeg elsker lag-på-lag stempler. Men har du overblik over, hvilke af dine sværter som passer godt sammen til lag-på-lag stempling? Jeg havde tidligere blot mixet farver ved at bladre igennem min vifte af sværteprøver, men når man stempler en farve ovenpå en anden, danner det ofte en lidt anden nuance end den rene farve. Det er jo logisk nok, men ved lag-på-lag stempling ønsker man ikke altid nogen overraskelser undervejs. Derfor har jeg nu endelig fået lavet farveprøver til lag-på-lag stempling! Og jeg er ovenud lykkelig.

Hele processen startede med at jeg fik diecuttet en masse tags i hvidt karton. Her brugte jeg “Basis Tags” fra Gittes Eget Design. I dette tag-sæt har alle tags fine stitched kanter, hvilket jeg er rigtig glad for.

Næste trin i processen var at få stemplet min farveinddeling på hver tag. Ved at bruge min MISTI gjorde det processen super nem. Til selve farveinddelingen brugte jeg Waffle Flowers stempelsæt “Color Combo”, som netop er beregnet til sådanne.

Nedenfor er jeg gået igang med at få stemplet de små farveprøver. Stempelsættet fra Waffle Flower indeholder det 3-delte stempel, samt de små nummereringer.

Nedenfor er jeg i fuld gang med at få stemplet de 3 forskellige farver til hver af mine farveprøver.

For at undgå at farverne skal smitte af på hinanden undervejs i stemplingen, gjorde jeg meget ud af at få renset mit stempel mellem hver farve. Her bruger jeg en Stamp Scrubber, Stamp Cleaner væske og min Stamp Shammy. Istedet for en Stamp Shammy kan man sagtens bruge en micro fiber klud. Blot man er opmærksom på, at kludden ikke fnuldrer.

Et godt tip er altid at starte med at stemple med den lyseste sværtefarve og slutte med den mørkeste.

Næste trin i processen er nu, at få stemplet selve lag-på-lag stemplet på hver af mine farveprøve tags.

Jeg har valgt et lag-på-lag stempel, som passer godt i størrelsen på den frie plads nederst på mine tags. Nedenfor er jeg gået igang med det første og mest lyse lag.

Jeg vil ikke ligge skjul på, at dette tager noget tid. En ting er at udvælge de farvekombinationer, som man ønsker at prøve. En anden ting er efterfølgende at få stemplet alle kombinationerne på sine farveprøve tags. Men det er absolut arbejdet værd. Jeg har fået meget mere ud af mine sværter, siden jeg fik lavet disse farveprøver.

For mig blev de første farveprøver til flere farveprøver end først planlagt. Undervejs fandt jeg ud af, at ikke alle mine kombinationer virkede som ønsket. Derfor blev jeg inspireret til at prøve andre blandinger.

Jeg ejer sværter fra mange forskellige mærker og jeg mixer og blander dem på kryds og tværs. Alle de farveprøver som er lavet her er med Dye sværte og ikke Pigment sværte. Jeg er mest til Dye sværter, når jeg stempler med lag-på-lag stempler. Ærlig talt, så er jeg vist bare mest fan af Dye sværter og de resultater, som de giver.

Se lige den lækkerbisken forneden. Men jeg kunne jo ikke stoppe her, for hvad med grønne kombinationer til blade.

Jeg gik derfor også igang med de grønne nuancer. Hold da op, jeg anede faktisk ikke, at jeg ejede SÅ mange forskellige grønne sværter. Men sådan kan det gå, når man har flere forskellige mærker fordelt på store sværter og små ink cubes. (Billedet viser ikke engang alle mine grønne sværter).

Her er resultatet af mine grønne farveprøver. Jeg overvejer faktisk at få lavet nogle flere kombinationer, da der er kommet et par nye farver hjem i kollektionen. Ups…

Derudover er der nogle andre kombinationer, som jeg godt kunne tænke mig af prøve. Når man ser sine farver på denne måde, så bliver det pludseligt meget mere synligt hvad som kunne være aktuelt at mixe sammen.

Jeg må indrømme, at jeg er lidt solgt på Gina K. Designs sværter. Lækre farver og super god kvalitet.

Jeg kan kun på det kraftigste anbefale at få lavet farveprøver af sine sværter. Min næste plan er, at få lavet nogle Ink Blending farvekombinationer med Distress Inks og Distress Oxides.

Kreative hilsner,

Pia

 

29 thoughts on “Farveprøver / Colour Swatches til lag-på-lag stempler

 1. Hvor er det smart! Systemet synes også at kunne bruges i forbindelse med boligindretning og maling, så den die og det stempelsæt må jeg da se at få fat i!

  1. Helt klart! Det kan bruges til alle former for farveprøver, hvad enten det er til boligindretning, maling eller andet 😀

 2. ✅ tjek
  ✅ tjek
  Øhh nej men det skal jeg da helt klart til at ha’. Super smart system du viser ?

  1. Min udfordring er, at mine store sværter ikke opbevares lige ved siden af de små ink cubes, så jeg glemmer ofte de små. Men med disse farveprøver, bliver jeg mindet om ALLE mine farver 😀

 3. God idé. Jeg bruger altid de samme stempler, men har en masse forskellige. Faktisk tror jeg flere er tørre efterhaanden ?
  Jeg må i gang med farveprøver ?

  1. Jeg hepper på dig 😀
   Personligt har jeg helt klart fået mere ud af mine sværte farver ved at have farveprøver af dem.

 4. Super god måde at lave farveprøverne på, og det sæt med stempler og die til hjælp, er da et kanon fedt sæt.
  Utroligt, at du altid får en til at blive forelsket i noget nyt 😉

  1. Ups, det er altså ikke med vilje at friste sådan til en ny forelskelse. Eller….måske lidt alligevel 😀

 5. Sikke et kæmpe arbejde, du har haft gang i. Det er da helt vildt. Og hvor ser det godt ud. Jeg er ikke selv til lag på lag, og er derfor ekstra imponeret, når du får farvekombinationerne til at matche så godt.

  1. Det var også et kæmpe arbejde, men undervejs blev jeg helt grebet af det – på den gode måde. Alle mine skønne sværter kom ligesom mere til live ved at få lavet disse farveprøver 😀

 6. Wauw. Nu ved jeg, da hvad jeg skal lave, når de andrer 3-4 projekter, er færdige??❤️

 7. rigtig god ide så man kan se mulighederne, og hvor har du mange flotte farver…:-)

  1. Mange tak Grethe 😀 Ja, jeg har vist lidt mange sværte farver. Ærlig talt, så kommer jeg nok alligevel til at købe flere 😉

  1. Altså Charlie – du skønne kvindemenneske – der har du nok helt ret 😉
   Møs!

 8. Hvor ser det godt ud 🙂
  Bliver helt glad ved sådanne billeder – ejer ikke selv et eneste lag-på-lag- stempelsæt, men er selv i fuld gang med at lave “swatches”/fsrveprøver/farveark (er ikke sikker på det bedste danske udtryk) med waffleflower stempler + dies kombineret med TH tag-dies…
  Elsker den måde Waffle Flower gør det let og smukt 🙂
  Og at bladre i hvad man har af sværter, tuscher, papir mm.. dejligt 🙂

 9. Sikke et arbejde. Det ser supergodt ud. Dejlig inspiration. Har lige fået sættet ind ad døren for få
  Dage siden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.