Kort med en lidt anderledes front

Idéen til kortet her stammer fra et Hero Arts kursus for maaaaaange år siden.
Men jeg synes at idéen stadig er lidt sjov, hvis du er træt af almindelige firkantede kort, der bare åbner hele forsiden.

Kortet er et standard kort i det amerikanske format, der kaldes A2 (og som intet har med vores A2-format at gøre  –  det er jo kæmpestort til sammenligning).
Målene på det foldede kort er 4.25 x 5.5″ – hvilket svarer til ca. 10,8 x 14 cm
Grunden til at jeg har valgt dette mål er, at jeg har brugt et halvt ark Hero Arts karton, som kommer i letterformet (som er lidt kortere og bredere sammenlignet med A4).
Et halvt ark i letter-formatet bliver til sådan et kort her.

Kortet er blevet rundet med en hjørne afrunder i alle fire hjørner, og derefter har jeg skåret en strimmel af forsiden nederst på ca. 1″ (2,5 cm).

Herefter har jeg stemplet en blomst med orange sværte i det ene hjørne af selve kort-forsiden, og en lille snas af bladene fra samme stempel har jeg stemplet på strimlen fra før.
Jeg har brugt den skitsetegnede blomst fra stempelsættet Celebrate Us, som er et samarbejde mellem Altenew og Pinkfresh Studios.

Derefter har jeg limet den gule strimmel fast nederst på kortet, så den på den måde både ser ud som forsiden, når kortet er lukket. Men når kortet åbnes, så er strimlen en del af indersiden.

Afslutningsvis har jeg limet en smal strimmel i kvistkarton hen over kortet og det stemplede motiv, og ovenpå har jeg sat en rektangel med en stemplet tekst fra sættet Mors Poesibog. Denne har jeg sat fast med tynde skumpuder, for lige at give lidt dimension.

7 thoughts on “Kort med en lidt anderledes front

 1. Smart idé, det tror jeg ikke, at jeg har set før. Det er sjovt når gamle idéer kommer frem igen, for selv om det er gammel idé/teknik for nogen, vil der næsten altid være en anden, som den er ny for.

 2. Flot kort. Men jeg har læst din beskrivelse igennem mange gang og jeg ka simpel ikke se hvordan du samler det og det inderste for mig. ?? Har du evt et foto af indersiden. ?

  1. Den nederste gule del er bare limet fast på bagsiden. Det kan ses på det midterste billede.
   Jeg har desværre givet kortene til velgørenhed allerede, så jeg kan ikke tage flere fotos.

   Men næste gang jeg laver noget i samme stil, skal jeg nok tage billeder (eller lave en lille video). 🙂

   Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.