Elizabeth Craft Planner – kunsten at finde sin stil

Da jeg startede med min Elizabeth Craft planner havde jeg lidt svært ved at komme i gang og finde min stil. Først fandt jeg nogle youtube videoer, hvor der blev lavet sider i mixed media. Det var vilde sider og egentlig er jeg okay tilfreds med de sider jeg fik lavet i den stil. Men udfordringen med den slags sider er at de dels tager vildt lang tid at lave med paste og sværte og tørretider osv. Ud over det så fylder de ret meget i albummet når der både er flere lag karton og paste. Så det blev noget jeg hurtigt gik død i.

Så prøvede jeg at skære nogle sider i mønsterpapir, men fik aldrig rigtig lavet dem færdige, for det blev for spraglet for mig.

Jeg var så inde i en periode med shimmer powders og tænkte, at de da også kunne bruges i planneren, så det ville jeg prøve. Her først et eks med orange/gul/pink.

Og så gul/grøn. Jeg kan godt li farverne på det grøn/gule, men jeg synes der mangler noget. Det fungerer ikke rigtig for mig.

Jeg kiggede RIGTIG mange planner sider og forsøgte at finde ud af hvad der var karakteristisk for de sider, som faldt i min smag – og lige pludselig gik der et lys op for mig. I virkelig heden skal jeg bare tilbage til alt det, som jeg godt kan li på de layouts, som jeg laver. Det handler meget om lag og så handler det om ramme. Altså der skal gerne være flere lag og så skal layoutet eller her planner siden helst være rammet ind.

Det prøvede jeg at tage udgangspunkt i. Tog en uge i sommerhus under lock down og arbejdede derfra. Og når jeg havde fri stod den på planner og gåture. Så der havde jeg nogle dage med masser af scrap og tid til at finde min stil. Udstyret med kvist karton og mønsterpapir i brunlige nuancer og alle mine planner dies gik jeg i gang med nogle af de første sider, som jeg endelig blev tilfreds med.

Noget af det, som får det til at fungere for mig er at jeg har en base i kvist karton og så et stykke mønsterpapir ovenpå. Det giver en form for ramme allerede der. Men ud over det har jeg lavet en tegnet syning med en hvid gelpen, for at skabe endnu mere ramme-fornemmelse.

Endnu et eks på et par sider efter det samme overordnede princip med lag og ramme.

Og endnu en side – her har jeg udnyttet at jeg med dette Elizabeth Craft sæt kan skære huller i tilfældige stykker papir uden at skære et helt faneblad ud, men kun skære hullerne. Her har jeg nemlig taget en folder fra Endelave om kaninoen  og sat ind i min planner.

Her har jeg åbnet folderen – den er godt nok lidt bredere, så jeg har givet den en ekstra fold.

Her er siden på den anden side af folderen. Her har jeg stemplet lidt på basen af kvist karton og samtidig dækker det lag mønsterpapir, som jeg ellers havde brugt som ramme, ikke hele siden. Rammen bliver dermed ikke helt fremhævet som før. Men jeg får alligevel rammet lidt ind med sværtede kanter.

Tak fordi du læste med. Jeg håber det gav inspiration og hjælp til hvordan man måske kan få hul på at lave planner sider.

Nå ja forresten – find alt i Elizabeth Craft Planners her. Vær opmærksom på at der findes to forskellige størrelser – den jeg har her er den store. De dies, som hedder noget med Sidekick, er de små.

KarinaHadsten

20 thoughts on “Elizabeth Craft Planner – kunsten at finde sin stil

 1. Dejligt at læse om dine planner erfaringer. Ofte får man den oplevelse at “alle andre” “altid” har styr på sagerne. Så godt at erfare at man ikke er alene

  1. Åh nej – lige med planner har jeg været igennem en udvikling. Men det har man vel også med kort – det har bare været over mange år, hvor Planner har været 1-2 år 😉

 2. Super flot planner og gode forklaringer, men det er noget jeg ikke kommer til at lave, for ikke lige min stil, men alligevel dejligt for mig ihvertfald at se og læse lidt om hvad det går ud på 🙂

 3. Det er nemlig lige det med at finde sin egen stil i alt det man laver. Og det ser megafedt ud det du har fået lavet. Der er for mig klart mere ro på den sidste del af det. Men ja det er jo så individuelt og man kan jo også ahve lyst til at prøve forskellige layouts af.
  Kh Trine

  1. Det har helt klart været en god proces at komme igennem. Og dejligt at man kan finde noget man kan elske 🙂

 4. Sikke et godt skriv Karina, og nogle super flotte sider. Jeg er helt sikkert fan af den stil du har ramt. Og ja, det er mega hyggeligt:-)

 5. Hvis jeg skulle lave en planner, så ville det nok også blive noget i stil med de sidste sider du har vist. Kan dog også godt lide de første sider, men ja det er træls, at man skal vente på, at noget tørrer før man kommer videre.

 6. Super fedt du kom igang og vil dele din erfaring.
  Jeg er godt igang med planner, jeg elsker det, det er super fedt at bruge det som en “scrap” bog. En super måde at gemme sine minder på og nemt at dele med andre.

  1. Tak og jep – det er fedt at have et sted til små dumme ting man kan finde på at gemme. Glæder mig til at få gjort mere ved det.

 7. Tak for “kigget” 🙂
  Har her inden for den sidste uge fået kig på de fine planners der bliver lavet.
  Håber selv at komme i gang med en snart.

  1. Velbekomme. Der er heldigvis meget at kigge på, så det er bare med at suge til sig. Held og lykke med at komme i gang.

 8. Tak for at dele..
  og jubii.. en stil der minder om mig. Ikke så “udfordrende” i forhold til visse andre jeg har set.

  Men i scrap er der en god ting – hver fugl synger med sit næb 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.