TEMA – Retro: Sweetie Pie

Når jeg hører ordet Retro, dukker der straks billeder af American Diner, milkshake og jukebox op i mit hoved. Ingen af disse ting havde jeg dog i mit stash, men jeg ville gerne fange den stemning alligevel, så jeg tænkte lidt videre og næste input var cupcake eller pie.

Jeg fandt dette fine die sæt frem fra My Favorite Things “Sweet as Pie”, hvor jeg syntes både tærte/pie og fonten på teksten, stemte overens med de billeder, jeg havde i mit hoved. Derudover havde jeg en ide om, at der på mit kort også skulle være disse “solstråler”, man ofte ser i rød og hvid på gamle reklameskilte eller postkort. Til det fandt jeg en af Tim Holtz’s ældre stencils frem, nemlig “Rays – THS003”, som var perfekt til formålet.

En sidste ting jeg havde et klart billede af, var farverne. På væggen hjemme hos min mor, hænger der et håndkoloreret ungdomsbillede af min morfar i total James Dean stil med en smøg kækt siddende i mundvigen. Han har lysegult hår, pink-ish læber og på kinderne, samt lyseblå skjorte. Den lysegule hårfarve kunne jeg ikke matche, men farven på hans læber og kinder minder mig om Distress ink “Kitsch Flamingo” og den blå farve på skjorten, er bestemt magen til Distress Ink “Speckled Egg”.

Resten var egentlig ligetil. På en almindelig A6 kortbase sværtede jeg først grundfarven “Kitsch Flamingo”, lagde min stencil over på tværs af kortet og sværtede igen med “Kitsch Flamingo”. Herefter flippede jeg min stencil rundt og sværtede den underste del af mit kort. Jeg stansede et stykke karton ud med en die fra sættet “Gittes egne die designs – Rundede Rektangler & Flag” og sværtede de øverste 2/3-dele med Distress Ink i farven “Speckled Egg”. Den nederste 1/3-del er sværtet med Distress Ink i farven “Weathered Wood”. Min tærte/pie, hjerterne og teksten er skåret ud i hvidt karton, som jeg havde sværtet med Distress Ink i farverne “Fired Brick” til hjerter og kageform, samt “Antique Linen”, “Tea Dye” og “Vintage Photo” til selve tærten. Teksten er skåret ud to gange – en i farven “Kitsch Flamingo” og en i hvid karton, hvor de så er brugt henholdsvis som tekst og skyggen til teksten. Det med de tofarvede tekster ses også på gamle retro reklameskilte, plus at jeg syntes, det gav et fint modspil til alt det lyserøde, at den nederste tekst var hvid.

Det var så mit bud på et retro-kort og tankerne bag. Håber, du kan lide det – jeg er selv rigtig glad for resultatet.

Mange tak fordi du kiggede med.

Mange hilsner fra Tina M.

¤Instagram: _tinamathisen_

 

3 thoughts on “TEMA – Retro: Sweetie Pie

  1. Fedt kort Tina og hyggelig historie om morfar. Kan godt huske de håndkolorerede sort/hvid fotos selvom det er FØR min tid. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.