Heat embossing på sort karton

Heat embossing på sort karton med hvidt embossing pulver kan være en skræmmende oplevelse for nogen. Det sidste man ønsker er, at få ødelagt sit projekt med et grimt resultat. Tro mig, jeg har selv været der. Der er dog nogle tips, som kan hjælpe en med at få et godt resultat. Jeg kan ikke garanterer 110% perfekte resultater, da jeg ikke selv oplever det hver gang. Men jeg vil mene, at mine tips vil kunne forbedre dine resultater, hvis du er én af dem som kæmper.

Der er efter min mening 2 væsentlige og meget vigtige tips, når man kaster sig ud i Heat Embossing teknikken.

Nr. 1 – Fedtfingre! Det er vigtigt, at du ikke sidder med fedtede fingre. Lad håndcremen være, hvis du skal i gang med at lave heat embossing. Vask eventuel dine hænder inden du begynder at finde dit karton frem. Hvorfor? Jo, nu skal du høre. Fedtfingre på dit karton kan være en rigtig skidt ting. Fedtet fra dine fingre vil fungere som klæbemiddel til embossing pulveret. Plus, du risikere også at sætte permanente fedtpletter på dit karton.

Nr. 2 – Statisk elektricitet! Lige meget hvad, vil dit karton have statisk elektricitet klyngende til sig. Dette gør at de små fine embossing korn kan finde på at sætte sig alle mulige steder – særligt steder man slet ikke ønsker det. Man risikere derfor at få ‘regnvands’ spredning af embossing korn på sit karton. Heldigvis er der en god løsning på dette. For at neutralisere den statiske elektricitet skal man præparere sit karton med et Powder Tool. Dette har mange kære navne bl.a. Mormor Pudder. Der findes forskellige typer af Powder Tools. Nedenfor lister jeg et par af mulighederne.

Man bruger Powder Toolet til at ‘pudre’ området hvor man ønsker at Heat Embosse på dit karton. Når man ‘pudre’ sort karton, vil man typisk kunne se et hvidligt støvlag på sit karton. Ingen grund til panik da dette snildt kan tørres af det sorte karton bagefter med en microfiber klud.

Til mit kort har jeg ‘konverteret’ Simple and Basics “Champagne Glasses” til rødvinsglas ved at klippe toppen af glasset. Hermed kunne jeg få dem til at passe perfekt til teksten fra stempelsættet “Vin” fra Gittes Eget Design.

Jeg har brugt Ranger Super Fine embossing pulver i hvid til mit kort. Super Fine embossing pulver er særligt godt til Heat Embossing af tekster. Embossing pulver som er mere groft kan give et knudret og ujævnt resultat.

Kreative hilsner,

Pia

2 thoughts on “Heat embossing på sort karton

  1. Syntes også jeg får forskelligt resultat, alt efter hvilket karton jeg anvender

  2. Pulver et gør også en forskel. Jeg har for nylig lavet flere hvid på sort med WOW (den extra fine endda) som jeg til sidst måtte opgive. Jeg sværge ellers til WOW men det blev simpelthen alt for hurtigt over-smeltet og forsvandt så nærmest. Heldigvis havde jeg en hvid fra Hero arts, endda ikke engang den extra fine. Men den gav et meget bedre resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.