Mixed media lærred med sommerfugl

Advarsel, det her er et laaaaaangt indlæg 🙂 Der er længe i mellem at jeg tager mig sammen til at lave mixed media, men når jeg endelig gør så nyder jeg hvert øjeblik. Den største udfordring er helt klart tørretid for hvert lag, jeg er ikke ligefrem kendt for min gode tålmodighed. Men her i juleferien lavede jeg simpelthen den perfekte løsning; lav et lag, se et afsnit af din yndlingsserie, lav et lag 🙂

Jeg er en stor fan af Seth Apter og han har klart været en inspiration her, jeg har fundet nogen af de teknikker frem som han viste i de par workshops jeg har været så priviligeret at deltage i på Creativation år tilbage.

Men billedet her har jeg lavede med udgangspunkt i en tutorial fra Keren Tamir hvor hun demonstrerer 6 mixed media teknikker, du kan finde den her.

Resultatet af en laaang dag får du her.

Men som sagt mange trin inden jeg nåede så langt. Det er faktisk lidt sjovt at se trinene igen for man aner reelt ikke hvor man ender med den her teknik 🙂

Jeg startede med et hvidt lærred str 30X30 cm. Puttede noget bogbinderlim på sådan lidt tilfældigt, altså dækkede ikke hele overfladen. Så placerede jeg en flok gamle bogsider på lærredet og trykkede dem fast.

Efter en tørrepause så jeg var sikker på at papiret sad helt fast, så hev jeg forsigtigt de stykker af bogsiderne af som ikke var limet fast, og endte med dette smukke resultat 😉 hvis der var nogen enkelte hjørner der ikke sad ordentlig fast så fik de lige en gang lim.

Nu burde næste trin så være at putte hvid gesso på, min desværre var min gesso tørret ud. Så jeg endte med at tage en kalkhvid maling og tyndede den en del op med vand og påførte den i et meget tyndt lag så man stadig fornemmer bogsiderne nedenunder.

Igen tørretid, og det er altså vigtigt at du sørger for at få det tørret helt inden du går videre, tag evt en varmepistol til hjælp.

Nu var det tid til at finde texture paste, stencil og spartel frem. Her måtte jeg klart have gang i en af Gittes nye stencils, jeg er virkelig forelsket i den serie. Det blev den der hedder Bubbles. Der blev påført texture paste sådan lidt hist og pist, og jeg havde også fat i en anden lille stencil med halvcirkler fra Creative Expressions, den blev placeret på kanten af lærredet.

Nu var det tid til at lege med farver. jeg havde fundet to lækre farver i blå og lille farver, tog først den blå og tyndede en del op med vand inden jeg påførte den på øverste kant. Herefter igang med vandforstøver så jeg kunne få den til at løbe. Det var lidt svært med malingen, måtte hjælpe det lidt på vej med en pensel men det blev nu ok. Samme procedure på modsatte kant.

Da det var helt tørt var det tid til min yndlingsfarve, lilla. Samme procedure med først at tynde det lidt ud og derefter påføre det for til sidst at supplere med vandforstøver og pensel. Men denne gang lavede jeg først de to samme kanter i et kraftigt lag og så de to modsatte kanter lidt mere forsigtigt så der kom lille kant hele vejen rundt.

Det tager lang tid om at tørre når der har været gang i så meget vand men det er som sagt vigtigt at overholde det. Så var det tid til at finde lidt sort gesso frem, og så et gammelt kreditkort jeg ikke bruger mere. Kanten af kortet blev kørt gennem den sorte gesso og derefter blev den sat lige ned på billedet. Det giver de sorte streger du kan se placeret rundt omkring på billedet. Jeg var omhyggelig med at de IKKE var samme længde, men at de var nogenlunde parallelle i hver gruppe. til sidst tog jeg en pensel og dubbede den rå sorte kant hele vejen rundt på billedet.

Nu manglede kun tre små ting på selve billedet:

  1. stemple ord
  2. splatte lidt sort maling
  3. tegne lidt hvidt med tush omkring cirkler og nogen af de mange bubbles for at fremhæve dem.

Men der skulle også også pynt på. Så frem med et stykke hvid karton, tre farver distress ink, en applikator og den samme bubbles stencil som tidligere – og så lavede jeg mønsterpapir.

Og så var det bare at grave en gammel sizzix die frem med en kæmpestor sommerfugl, tegne lidt bubbles op med hvid tushi og vupti pynt klar.

Det var et forrygende projekt at lave, jeg nød virkelig hvert eneste øjeblik og tænker jeg skal gå mere amok med mixed media i 2023 – måske jeg skulle prøve kræfter med et større lærred på et tidspunkt!

Tak fordi du kiggede med,

Gitte O

3 thoughts on “Mixed media lærred med sommerfugl

  1. Hvor er det bare flot👍👍👍👍
    Tusind tak for tutorial, jeg vil bare i gang med det samme😊

    1. Mange tak. Og ja det er bare med at springe ud i det. Når jeg har svært ved at komme i gang så hopper jeg på youtube og følger en tutorial derude, så er der starthjælp 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.