CreativeWorld i Frankfurt – hvordan var der så?

Lørdag morgen klokken 9 kunne vi endelig blive sluppet løs i hallerne.
Som i ved, så fulgtes jeg derned med Anette Happymade (ja ja – det kalder jeg hende stadig, selvom hun har lukket butikken og et gået all-in på Simple and Basic designene nu  –  men så er der vist ingen der er i tvivl om hvem jeg mener).
Det var dejligt med en rejsekammerat og en anden fagnørd at dele sine tanker med. Og vi har snakket og snakket og snakket. Og drukket kaffe. Og rødvin. Og snakket endnu mere. Superhyggeligt har det i hvert fald været.


Men på selve messen gik vi rundt hver for sig, og mødtes så bare undervejs – og mødtes også med Anette’s arbejdsgiver Hobbygros, som er den store danske engrosvirksomhed, som jeg har lagt mange af mine sparepenge hos siden min spæde start tilbage i 2005. De har gennem en årrække selv haft en stand på messen for at præsentere de danske mærker vi kender. Dog ikke denne gang.

Nå, men tilbage til messen.
Mine forventninger var sat ret lavt, da jeg allerede på forhånd kunne se at udstillerlisten var lidt mager sammenlignet med tidligere år.
Fordelen ved det var, at så kunne jeg kun blive positivt overrasket – og det blev jeg heldigvis. Selvom messen dog langt fra er som den var som før covid kom til. F.eks. var der kun ganske få af de amerikanske brands at finde denne gang.

Men bl.a. Spellbinders og WeR Memory Keepers (som faktisk lige har skiftet navn til WeR Makers – de havde bare ikke nået at få et nyt skilt med til messen) var repræsenteret. På deres stand var der også lidt fra de øvrige mærker fra American Crafts – f.eks. Heidi Swapp, Bo Bunny, Bazzill og en række af deres populære papirdesignere.

WRMK kommer med endnu en version af Mini Cinch  –  denne gang en Multi Cinch, som har udskiftelige “huller”, så du kun behøver én maskine, men kan tilkøbe de forskellige huller efter behov.
Prisen bliver cirka 1.400 kr. for maskinen med to slags huller, og så kan de ekstra tilkøbes for ca. 400 kr. stykket.

En anden WRMK nyhed er “Screen Printing”, som er lidt á la silketryk, men hvor man kan bruge f.eks. udskæringer i vinyl eller heat transfer materiale (skåret på f.eks. en Silhouette eller Cricut maskine), og som så placeres i rammen hvorefter du kan lave det ene tryk på stof efter det andet.
En sjov idé som kommer til at koste en lille tusindkrone for startkittet, og så kan der tilkøbes flere farver og ekstra ark, ligesom der også kommer nogle præfabrikerede motiver, hvis ikke du vil skære dem selv.

WRMK kommer også ud med en helt ny type trådløs limpistol, som kan oplades via USB.
Det smarte ved den skulle være, at den har en start/stop knap i stedet for at man skal sidde og holde knappen inde, for at få limen til at flyde.
Prismæssigt kommer den nok til at ligge på 350-400 kr.l

Heidi Swapp’s Minc system til foil er populært som aldrig før.
Der bliver lagt folie på projekter i vildskab allevegne rundt omkring i scraprummene.

Spellbinders viste deres nyeste kollektioner frem, og så var der demonstration af Glimmer Hot Foil systemet, hvor grinebideren Kim Kesti rigtigt rullede sig ud, mens den superdygtige ukrainske designer Yana Smakula ser til i baggrunden.

Man kan da ikke blive andet end glad i låget over de foil farver, hva’ba’?

Rigtig mange af de sædvanlige udstillere har formentlig fundet ud af at der er andre muligheder for at komme i kontakt med kunderne, ikke mindst online.

Men lidt var der da, fra vores verden – så jeg fik lagt lidt ordrer, og har ogå fundet nogle nye mærker, som jeg forventer at få hjem her i den kommende tid.
Dem skal jeg selvfølgelig nok fortælle mere om senere.

De søde piger fra Sizzix (som ikke kun er til pynt, men også ved en masse om produkterne), havde de skønneste blomsterkranse i håret  –  udelukkende lavet med Sizzix’ egne dies.

De havde en lille workshop på standen, hvor man kunne lave en af deres store blomster.
Det var sjovt at prøve for sådan en som mig, som mest er vant til at sidde og nørkle med bittesmå papirblomter til kort.

Bagefter kom min blomst op at hænge sammen med en masse andre på deres grønne væg.
Ingen grund til at tage den med hjem og blive mast i kufferten  –  så kunne den ligeså godt få lov til at udsmykke væggen i selskab med en masse andres.

Crepeblomster er jo et af de store hits herhjemme for øjeblikket.
Pudsigt nok fandt jeg kun en enkelt stand med crepepapir.
Men det bliver nu heller ikke noget jeg kommer til at tage hjem. Jeg nøjes med lidt forskellige startpakker i shoppen, og så ved jeg at der findes danske specialbutikker, hvis man skulle blive grebet af det og vil til at lave blomster i større mængder.

Som forventet var der megameget med kunstnerartikler i hallerne.

Maling af alle slags – olie, akryl, akvarel, farvekridt, markere osv.
Akvarelpapir, malerlærreder og andre medier.

Pensler i hobetal. Jeg anede virkelig ikke at der fandtes SÅ mange mærker indenfor den verden.
Og staffelier ikke at forglemme. Jeg tror jeg talte 4-5 stande som KUN markedsførte staffelier. Det er lidt vildt.

Og et sted havde de kun natursvampe.

Der findes mange forskellige nicher indenfor forskellige kreative retninger.
Her er et sted hvor de præsenterede ler til keramik. Ikke den mest ophidsende stand at kigge på (måske ser man anderledes på det hvis man er storforbruger af ler).
Tror det var en af de mest minimalistiske jeg stødte på undervejs.

Kuretake havde også forskellige lækre nyheder med.
Denne æsker med Gansai Tambi i 100 forskellige farver kan få enhver akvarelelskers hjerte til at skælve.
Dankortet skælver også, for den løber op i 2.700 kr. eller deromkring i udsalgspris.
Men der er altså noget lækkerhedsfaktor over de japanske stabelbare trææsker.

Gelli Plate har fået en alignment ruler, som kan bruges til at holde papiret på rette sted, så man kan arbejde med pladerne på en lidt anden måde.
Her fik jeg en demonstration af den, hvor de brugte en fjer som eksempel. Først det almindelige tryk og så bagefter et tryk, som efterlader detaljerne fra fjeren.

På andre tidspunkter demonstrerede de transferteknik vha. tonerprint og Gelli Plates, og det giver nogle helt fantastiske muligheder.
Jeg skal hjem og have fundet mine plader frem igen.

Der er også kommet nogle forskellige nye teknik-kits med Gelli Plates og f.eks. fjer.
Dem overvejer jeg stærkt at tage hjem til shoppen. Men nu må vi se.

 

Efter en lang messedag er det skønt at kunne sidde med en kop kaffe og dele oplevelser og inputs med en god kollega.

 

14 thoughts on “CreativeWorld i Frankfurt – hvordan var der så?

  1. Det ser ud til, I har haft en dejlig tur :-). Jeg glæder mig til at se mere. Den der keramikstand er da lettere antiinsinspirerende, haha.

  2. Tak for rundturen! Dejligt at nogen tager ud i den store verden og kommer hjem med inspiration. Jeg vil holde øje med Gelli Plate; du har ret: den skal frem igen!

  3. Ser ud til at have været en rigtig hyggelig tur.
    Den nye Cinch ser spændende ud, håber du får den hjem på et tidspunkt.

  4. Lyder som ren hygge. Spændende at høre hvad der er nyt. 😀 Glæder mig til de næste indlæg.

  5. Dejlig rundtur på standene. Du plejer at skrive om en trend, du ser. Håber ikke, det er crepe blomster i år. – De er søde men for store til kort. 😊

  6. Tak for et kig over skulderen. Ser spændende ud bortset lige fra den der lerstand, troede det hed “ligeså spændende som at se maling tørre” – men dette syn gør mig i tvivl 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.