Sommerfuglekort med splat

Noget af det jeg synes er allermest sjovt at lege med er “splat”, at lege med inks og vand og papir os se hvad det ender med. Det er så herligt uforudsigeligt 🙂 Først et billede af hvordan det endelige resultat blev (eller rettere det ene af kortene, det andet finder du i bunden af indlægget).

Denne gang har jeg lavet to kort i hvad der vist må siges at være min signaturfarve… lilla. Jeg brugte de to lilla nuancer af distress ink der hedder shaded lilac og dusty concord. Først smurte jeg de to farver ud på mit underlag ved siden af hinanden.

Derefter sprayede jeg vand på med min water mister, det må gerne være ret vådt. Og så lægger jeg bare et stykke hvidt karton på og drejer lidt rundt så farverne bliver blandede sammen. Som regel så buer jeg kartonet lidt så jeg ikke får det hele vådt, men det kommer an på hvad jeg skal bruge det til.

I dette tilfælde valgte jeg dog bare at lægge det helt ned og dreje.

Så skal det have lov til at tørre, og nogen gange lægger jeg det lidt i pres det sidste stykke tid så der bliver helt fladt. Med den tørre baggrund på plads fandt jeg Gittes nye stencils med soft squares frem, og brugte den ene lilla farve til at lave lidt mere struktur på baggrunden. Husk jo mere du kører i et område med applikatoren jo mørkere bliver det. Det kan man virkelig udsnytte til at skabe dimension og struktur. Derefter gravede jeg et gammelt tekst stempel frem og stemplede med sort memento ink, og til sidst blev der splattet med en mist jeg havde på lager (de gyldne pletter).

Sommerfuglene er en historie for sig selv, dem er jeg VILD MED! Det er et sæt fra Pink Fresh der hedder small butterflies. Sættet består af stencils, dies og stempel.

Jeg havde stadig kun to lille farver distress ink, men her udnyttede jeg det med at jo mere man kører i et område med applikatoren jo mørker eblev det. Så jeg fik alligevel de mange forskellige lag gjort tydeligt. Herefter stemplede jeg med sort memento ink og til sidst skar jeg dem ud med diesættet der følger med. Det er så smart at både stempler og dies sidder sammen så det passer lige præcis med de placeringer som sommerfuglene har på papiret når du har farvelagt dem med stencils. Så det ligner en million men er faktisk ikke ret svært. Sommerfuglene er foldet lidt så de står lidt ud fra kortet, de er kun limet fast på selve kroppen.

Til sidst afsluttet med rammer med stempeltekst. sjovt at se hvor forskellige de er i baggrunden, det er helt afhængigt af hvordan man lige får placeret det hvide karton, og selvfølgelig hvor meget der er tilbage af farve.

til dette kort har jeg brugt:

Pink fresh small butterflies dies

Pink fresh small butterflies stencil

Pink fresh small butterflies stempel

Distress ink shaded lilac og dusty concord

Sort memento ink

Gittes eget design fødselsdags stempel

Gittes eget design Psst tillykke for helvede

Gittes eget design label billet

Tak fordi du kiggede med 🙂

Gitte O

One thought on “Sommerfuglekort med splat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.