TEMA – Genbrugsguld: Wax paper resist teknik

Jeg har svært ved at smide ting ud, så da jeg for nogle år siden lærte denne teknik af Sandy Alnock på et kursus hos Hero Arts, så er jeg begyndt at gemme de udskæringer, som der bliver lavet, når man bruger Cut-Rite Wax Paper mellem karton og die i Bigshot-maskinen, for at få kartonen til at slippe bagefter.

Vokspapiret har nemlig – som navnet antyder – et lag voks på papiret. Og dette voks, kan man smelte over på papir ved hjælp af et almindeligt strygejern.
Jeg lægger simpelthen vokspapirs-udskæringen mellem to stykker karton, og stryger henover med et godt varmt strygejern.
På den måde bliver voksen smeltet fast til papirets overflade.

Når papiret er kølet af, kan man sværte henover det med Distress Inks, og der hvor der er et vokslag, der vil farven prelle lidt af og danne motivet.
Bagefter har jeg stænket lidt vand på, for at skabe de små plettede skjolder, som bryder baggrunden lidt.

Som jeg næsten altid gør, når jeg alligevel er i gang, så har jeg lavet et par forskellige udgaver i forskellige farver.
Teksten er stemplet på i midten til sidst, og så er kortet monteret på en sort matte, før det er sat på karton, der matcher motivet.
Jeg har derudover kun pyntet med lidt forskelligt bling-bling.

2 thoughts on “TEMA – Genbrugsguld: Wax paper resist teknik

  1. Næh hvor smart. Sandy A er så kreativ og jeg ærgrer mig over at jeg kun kender hende via nettet. Ser du hende igen i år må du endelig hilse. Fine kort.

Comments are closed.