CHA Kursus – Brush Lettering & Calligraphy med Paul Antonio

Det var penne-firmaet ZIG / Kuretake, der stod bag et kursus i smukke skrifttyper.
Underviseren var den helt exceptionelt dygtige Paul Antonio.

Paul er ualmindelig dygtig til alt hvad der hedder kalligrafi og håndskrift, og nu skulle han prøve at lære os lidt af hans tricks i løbet af bare to timer.
Han var en supergod lærer og “skrap” på den gode måde, så der ikke gik pjat i klassen, men så vi fik noget ud af det.
Meget af teknikken handler også om at sidde korrekt, så vi blev løbende mindet om at sidde med ret ryg, begge fødder på gulvet osv.

Normalt underviser han kun på kurser af længere varighed, så dette kunne kun blive en hurtig introduktion til emnet.
Så i stedet for at lære os et helt kalligraferet alfabet, tog Paul i stedet udgangspunkt i vores egen håndskrift, så vi startede med at lave nogle øvelser, hvor vi skrev hele alfabetet, og prøvede at lægge mærke til hvilken retning og rækkefølge, som vi hver især lavede de forskellige dele af bogstaverne med.

Ud fra dette, skulle vi vælge et par bogstaver, som vi skulle arbejde videre med.
Det er ikke barnemad  –  og slet ikke brush script’en, hvor man bruger en pen med blød penselspids, som man så trykker mere eller mindre ned, for at skabe hhv. brede og smalle områder. Der er kalligrafi-pennene langt lettere, da de har en smal og en flad side, og så går det “bare” ud på at holde pennen i en fast vinkel og skrive derudaf.

Undervejs lavede vi også forskellige øvelser, for at lære hvordan man lettest holder på pennen, hvordan man laver linjerne lodrette og vandrette og hvordan man får de rigtige ‘svirp’ som afslutninger.

Og så er der bare tilbage at øve sig  –  i dage, uger, måneder og år.
For det er virkelig øvelse der skal til, for at lære teknikkerne og få det rigtigt ind i hånden.
Paul har sin egen YouTube kanal, hvor du kan finde rigtig mange fif til at komme i gang med kalligrafi, herunder hvordan du skal sidde, hvordan du placerer papiret, hvordan du holder på pennen osv. osv. Du finder Paul Antonio’s YouTube kanal HER

Som afslutning skrev Paul Antonio lige et lille Thank You  – tænk at have sådan en håndskrift. Og det udløste da også spontane klapsalver fra os allesammen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.