Tema – Planner: Hvor skal man begynde?

Planner-bølgen er over os. De findes i små og store udgaver – nogle ligner almindelige kalendere, andre dagbøger og andre igen minder mest om scrapbøger / smash-bøger.
I dag starter vi et lille tema her på bloggen, hvor designteam’et kommer med deres inputs til plannerne.
– Gitte

Så jeg giver ordet videre til Karina:
I dette indlæg vil jeg prøve at fortælle lidt om hvordan jeg arbejder med min planner. 2016 er det første år, hvor jeg har prøvet at lave planner.

Jeg har tidligere forsøgt mig med project life, men tror nu nok mere på planner-ideen. Jeg kan godt li ideen om at dokumentere hverdagen og skabe plads til små “bilag” fra hverdagen. Jeg har vedtaget med mig selv at 2016 bliver et år, hvor jeg skal lære hen ad vejen. Det betyder, at jeg gør et forsøg på ikke at gå i panik over, at jeg er kommet bagud. Ideelt set vil jeg gerne lave planner en gang om ugen, men da jeg for nyligt var på sommerhustur med en flok scrappe-tøser var jeg kommet hele 3 måneder bagud. Så der lå lidt af en opgave. Men med lidt stædighed og systematisk arbejde kom jeg i løbet af en dag igennem de 3 måneder.

Umiddelbart tænker man – jeg kan da overhovedet ikke huske 3 måneder tilbage. Jeg kan dårligt nok huske hvad jeg lavede i går. Det er også helt rigtigt. Men heldigvis har vi flere hjælpemidler. Det første jeg gør er at lave en liste med alle datoerne og så har jeg 3 steder, som jeg tjekker og noterer på listen.

  1. Jeg gennemgår min kalender på telefonen og bliver mindet om alle de aftaler, som vi har haft i de forgangne måneder.
  2. Jeg gennemgår mine billeder på telefonen og tilføjer lidt ekstra noter på listen.
  3. Jeg gennemgår min facebookvæg og noterer yderligere aktiviteter på listen.

På den måde kan man faktisk genskabe hvad man har lavet ret detaljeret til trods for at det måske ligger måneder tilbage.

Sådan en gang noter kan se sådan her ud.

Processen2

Ud fra de noter udfylder jeg så månedsoversigten i selve planneren med lidt overskrifter over dagenes aktiviteter.

Processen3

Og så er det bare at begynde at få printet tilhørende billeder og skrive lidt mere om de enkelte dage. Det er den sjove del af opgaven. Denne fremgangsmåde er ikke kun brugbar når man er måneder bagud, men kan også bruges selvom man blot arbejder en uge tilbage. Her ville jeg stadig kigge i kalenderen, kigge i billeder og kigge på min facebookvæg.

Håber det var brugbart. Ikke gi op hvis du er kommet bagud. Og i øvrigt så er det jo også okay at springe en uge eller måned helt over.

-KarinaHadsten

Save

Save

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.