Tema – Planner: Min nye planner fra Carpe Diem – CHA 2017

I 2016 forsøgte jeg mig for første gang med planneren. Jeg købte den fine guldprikkede fra Heidi Swap og var så klar…. og så gik jeg i stå! Jeg kom aldrig i gang med at bruge den før sidst på året hvor vi var i sommerhus med Odderne, og KarinaHadsten på vældig systematisk vis fik sin lavet for 2016. Stærkt inspireret gik jeg hjem og fik gjort det samme og så var alt jo godt…. og dog. Jeg sad lidt med tanken; jamen så er det jo bare en anden slags scrapbook på linie med Project Life. Jeg følte et pres for at huske at tage billeder hver dag så jeg kunne “dokumentere” dagen – ville det holde ved?

Da jeg kom på workshop med Carpe Diem til CHA i Phoenix blev det helt vendt rundt!. Her blev det meste af workshoppen faktisk brugt på at introducere os til hvordan hun BRUGTE sin planner! Jeps du læste rigtigt – hun brugte den aktivt i sin dagligdag.

Første aha øjeblik kom da hun sagde at hun kun puttede detaljesider ind for den kommende måned, de resterende var kun på oversigt niveau. Og når en måned var slut pillede hun den brugte måned ud og puttede i et andet album. For hun havde nemlig sin planner med overalt så den skulle ikke være overfyldt.

Næste øjeblik kom da hun forklarede hvordan hun startede en ny måned.

  1. sidste måned pilles ud som allerede nævnt
  2. al pynt i venstre side af albummet fjernes
  3. Så lavede hun ny pynt til lommerne i venstre side så de passede til årstiden ligesom at hun lavede en ny forside der passede til.
  4. Frem med oversigten over den kommende måned og så blev de kendte aktiviteter plottet ind og den blev pyntet med washi, stickers og så videre.
  5. Hver søndag reflekterede hun over den kommende uge, fik skrevet huskesedler, indkøbssedler, opdateret aktivitetsoversigten – brugte planneren aktivt…. som en planner!

Den fulgte hende overalt, kom frem når der skulle handles så hun kunne se indkøbslisten, når der skulle tjekkes aftaler osv osv. Det var ikke et scrapalbum, det var et værktøj som så også kunne leges med, give fornemmelse af at have tid til lidt kreativt selv i en travl hverdag.

Da jeg kom hjem satte jeg mig og gjorde min planner klar til februar måned, satte alle de kendte aktiviteter ind, lidt pynt men stadig plads til at der kan komme nye aktiviteter til.

Som en del af workshoppen fik vi alle en ny planner, og vi nåede lige at pynte den i forhold til januar måned, se billedet nedenfor. Carpe Diem laver papirserier med både pynt og små kort der kan klippes ud, og vi tog vinterversionen og pyntede med. Der blev lavet et par clips, klippet en snemand ud og puttet et par notessider i lommerne. Med det mønstrede papir lavede vi også en ny forside til selve plannerdelen som matchede pynten.

Tak fordi du kiggede med, Gitte O aka Godtesen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.