Nytårsudfordring – Året der gik og året der kommer: Pia Larsen

2017 har helt klart været et betydeligt bedre år end 2016 var for mig og min familie. Utroligt skønt at kunne slutte et år med sådan en konklusion. Det har været et år fyldt med ro, oplevelser, en rund fødselsdag og lidt almindelige hverdags udfordringer. Selvom man bliver ældre, skal man stadig huske at udfordre sig selv – at skubbe sig selv ud af komfortzonen. Det behøver absolut ikke kun at være indenfor det kreative, men også i hverdagen. I 2017 fik jeg skubbet mig (eller snarere min mand gjorde) ned af en pænt stejl bakke – bogstaveligt talt. Den oplevelse kan I læse mere om længere nede i indlægget 🙂

Året 2017 var også et år, hvor jeg drosslede en del ned på kreative forpligtigelser. Min kreative mojo har været pænt presset gennem hele året. Siden jeg startede med kortlavning for over 5 år siden, var det første gang jeg stod i denne situation. En helt ny situation, som jeg lige skulle vænne mig til. Til trods for dette kunne jeg til min overraskelse konkludere her sidst på året, at det alligevel var blevet til lidt kort og andre projekter i løbet af året 2017. Herunder har jeg udvalgt nogle at mine personlige favoritter fra 2017.

Mine bedste projekter fra året der gik

Håber I kan klare lidt julekort inspiration igen efter julen. Dette kort lavede jeg til Operation Skriv Hjem’s julekortinspiration den 24. i måneden. Hver måned den 24. kan man på Operation Skriv Hjem bloggen se ny inspiration til julekort, samt uploade sine egne julekort. Det er et fantastisk initiativ, hvor alle kan være med og hvor man kan dele sin inspiration med hinanden. Hvis jeg selv skal beskrive det, så er det så hulens hyggeligt – selv om sommeren. Bedst af alt, så får man lavet lidt julekort løbende igennem året.

På kortet har jeg heat embosset blomsten og teksten med hvidt embossing pulver og farvelagt blomsten med Inktense blyanter. Inktense blyant farven har jeg fordelt med en vandpensel, hvilket giver et akvarel look. I 2017 er jeg blevet meget glad for at bruge kraft karton til mine kort.

Året 2017 har været et år, hvor jeg har kastet mig over farvelægning og tegning i højere grad end tidligere. På trods af at eje Inktense Pencils, har mine ZIG Clean Color Real Brush en stor plads i mit hjerte. De er efter min mening fantastiske at arbejde med, så længe man bruger godt karton/papir til våde mediums og fordeler farven med en vandpensel.

I sensommeren deltog jeg på et online kursus, hvor temaet var regnbuer. Jeg elsker online kurser, da man kan deltage i sit eget tempo alt efter hvad hverdagen tillader. Dette kort fra sådan et kursus, blev bare super godt. Man er jo altid sin egen værste kritiker, men her blev resultatet fuldstændig som ønsket.

Kortet er lavet ved at bruge Distress Inks med vandpensel. Ved at lade hvert lag tørre helt inden påføring af det næste, har jeg kunnet skabe denne boblende overgang i regnbuens farver. Jeg har sandelig haft godt gang i den vandpensel i løbet af 2017 🙂

Det er i min verden fantastisk fedt, når en ganske enkel teknik kan få et kort til at ligne en million. I forbindelse med Halloween havde The Paper Crafting Magazine en inspirationsartikel, hvor jeg lavede dette kort. Jeg havde ikke meget tid og skulle lave et hurtigt kort til artiklen. Her blev min redning en stencil, 4 farver Distress Inks og Ink Blending Tool’et. Selvfølgelig gør de andre små detaljer også en forskel. Den sorte matte, stitched kanter på kortfronten og på tekst banneret, samt Glossy Accents på edderkoppen.

 

Mine bedste scrapminder fra 2017

Jeg elsker at deltage på Scrap-A-Mania og er begyndt at klemme det ind både i foråret og efteråret. At mødes med så mange andre ligesindede papirnørder og hygge igennem 110% er det bedste af alt. Der bliver slynget scrap-gloser og interne jokes henover bordet. Der bliver talt om nye produkter, nye og gamle teknikker og fag-nørdet i stor stil. Alle som har deltaget på SAM og til lignende arrangementer ved, at det ikke er kvantitet, der betyder noget. I bund og grund skal man ikke forvente at få lavet særligt meget på sådan en weekend. Til gengæld står den på snak, gensyn, grin og hygge.

I 2017 havde jeg fornøjelsen af at sidde sammen med Operation Skriv Hjem og vores egen Gitte. Det var absolut ikke en nem opgave at fange et tidspunkt, hvor vi alle kvinder var tilstede ved bordet. I må derfor nøjes med et billede af kun 4 ladies.

I løbet af 2017 havde jeg også fornøjelsen af det dejlige og hyggelige selskab af Charlie fra Operation Skriv Hjem og hendes nabo Heidi til både National Scrapbooking Day og World Cardmaking Day. Det er vist blevet til lidt af en tradition. Et par dage med masser af kreativitet fra morgen til sen eftermiddag, hvor vi bare hygget, snakket, grinet og lavet lidt kreativt. Nogle får lavet lidt mere end andre, men sådan er det jo altid, he, he 😉

Selv har jeg mange jern i ilden på National Scrapbooking Day og World Cardmaking Day, da jeg er med til at arrangere Cyber Crop events for The Paper Crafting Magazine. Disse arrangementer er også kendt som Online Træf, hvor alle kan være med via Facebook. Til trods for at jeg styrer slagets gang via Ipad og pc’en i løbet af dagen, får jeg faktisk lavet en del kreativt ved siden af. Jeg vil helt klart dedikere æren for min kreativitet på disse dage til de 2 dejlige søde kvinder, som gør mig selskab.

Når jeg smutter til udlandet, kan jeg ikke lade være med at undersøge om der skulle være en Scrapbutik i nærheden. Man skulle da være et skarn, hvis man ikke lige gjorde et forsøg på at komme forbi og snuse. I april måned var jeg og manden på skiferie i Whistler i Canada med et vennepar og deres børn. Vi fløj til og fra Vancouver og jeg fik da også lige et besøg til Clipperstreet Scrapbook Company i Vancouver puttet ind i vores rejseplan. Det er altid en fornøjelse at træde ind af døren til en kreativ butik. En helt ny verden åbner sig og man lader sig bare ose rundt i sin egen verden. Måske røre lidt hist og her – bare for at vurdere tingene lidt nærmere. Lidt kom der da også med hjem i kufferten. Vores kære venner fik også købt lidt med sig hjem fra butikken i Vancouver – altid dejligt når man kan smitte lidt med sin hobby.

Nu skal det måske nævnes, at jeg ikke har stået på ski særligt meget i mit liv, faktisk kun 3 gange. Første gang i et indendørscenter udenfor Madrid for 13 år siden, anden gang på en uges skiferie i Norge med min bror for over 10 år siden og nu i år i Whistler. Ja, ja, hvis man skal gøre det, skal man gøre det ordentligt. Jeg er ikke skidt til det, da min tid som habil inline løber i ungdommen giver en kæmpe fordel. Dog er det ikke ensbetydende med, at jeg afholder mig fra (i min nuværende alder) at lave en vis risiko vurdering, inden jeg kaster mig ud i udfordringer. Lyder det bekendt for andre?

Det var første gang min ski-erfarne mand skulle opleve mig på ski og det skal siges, at han blev pænt MEGET imponeret over mine evner. Hvilket havde den effekt, at han mente, jeg var klar til at kaste mig ud på de mere udfordrende pister. Måske kan man kalde det en lille test af ægteskabet, når man (undertegnede) 20 meter nede af pisten stopper op og får et mindre mentalt sammenbrud. En af de situationer, hvor ordene flyver ud af munden på en og man i sin sunami af ord får forklaret, at man slet ikke har lyst til at befinde sig lige her, på dette sted, på denne piste i dette øjeblik. Velvidende, at der kun er én vej og det er ned til bunden af pisten – på den ene eller anden måde. Jo da, jeg husker stadig øjeblikket ganske klart. Jeg kan dog afsløre, at jeg stod på ski hele vejen ned til bunden og ikke faldt på noget tidspunkt. Men som jeg bagefter sagde til min mand; “Det er meget muligt at jeg sagtens kan og har kompetencerne til dette. Det er dog ikke det samme som at syntes det er sjovt. Det er muligt min krop er klar, men mentalt er jeg ikke. Det er ikke sjovt, når man er i survival-mode fra start til slut!”. Nå, men vi er allerede igang med at planlægge næste skiferie, for jeg er heller ikke typen som giver op 😉

I 2017 kastede jeg mig også ud i noget andet. Jeg meldte mig til at tegnekursus på aftenskole i Fredensborg. Det er noget af det bedste jeg har gjort for mig selv i det forgangne år. Som barn og ung tegnede jeg en del, men efter skoletiden blev det stille lagt på hylden. Noget af skylden giver jeg mobiltelefonen. Tidligere var man tvunget til at befinde sig ved den stationære telefon, hvilket var optimalt for doodling og tegnestreger.

Jeg har nydt til fylde at sidde nogle mandage aftener sammen med nogle andre ligesindende og suge til mig fra vores lærerinde. Der er noget utroligt fyldestgørende ved at skabe liv på et stykke papir med blot en blyant. Madam Blå kanden er fra første kursusdag og tegningerne viser på sin vis min udvikling fra start til slut. Min egen personlige favorit er flamingoen, som jeg tegnede på sidste dag. Min finale så at sige. Jeg har meldt mig til næste kursus, som starter i midten af januar. Glæder mig meget til at komme afsted igen, samt møde nye holdmedlemmer.

 

Mine forventninger til 2018

Det her må bare være første punkt for 2018…………..det er total hut-li-hut at skulle med til Creativation messen i USA, også kendt som CHA. Til trods for at messen ligger på det absolut værste tidspunkt af året i forhold til mit arbejde, så skal jeg afsted 🙂  Jeg gjorde mig mange overvejelser inden, at jeg forhørte mig på arbejde. Jeg kan kun sige, at jeg har verdens bedste team i min afdeling og den bedste big boss. Så jeg skal sørme til Creativiation i januar med Gitte og Tina fra designteamet.

Næste punkt kan godt tåle at blive nævnt igen, igen. Det var nemlig også på min liste for et år siden. Jeg vil gerne få lavet lidt flere videoer i 2018 end jeg har formået i 2017 og 2016. Der er ingen tvivl om, at dette har hængt meget sammen med min manglende mojo i 2017, så jeg har nu de bedste intentioner og forhåbninger til 2018.

Sidste år var et punkt på listen at blive bedre til at undgå spildtid med Facebook og andre sociale medier. Jeg vil faktisk give mig selv et klap på skulderen, for jeg vil mene at dette er lykkedes. Dog ikke sagt, at det ikke kan blive bedre og mere optimalt. Så denne gang er ønsket at få udnyttet og brugt sociale medier mere optimalt og målrettet.

I bølgevandet af at skrive denne post er en ting gået op for mig. Jeg er simpelthen utrolig dårlig til at huske at tage billeder af gode stunder med andre. Måske er det min anti-pati for brugen af mobilos der er årsag, men lige nu ævrer det mig en del. Så jeg vil i 2018 blive bedre til at dokumentere – med billeder/videos – mine gode stunder. Dog med måde!

Sidst men ikke mindst – genfinde min kreative papir mojo! Det er et meget vigtigt punkt for mig, da jeg ikke kan undvære at være kreativ. Men det hjælper en hel del at have lysten til det og ikke mindst at savne det. Jeg er heldigvis begyndt at savne at sidde ved mit scrapbord. Til gengæld har jeg også givet mig selv lov til ikke at sidde ved mit scrapbord. Jeg har taget “skidt pyt” tankegangen til mig og den vil jeg helt klart holde fast på i 2018. For hvad er det værste der kan ske, hvis man ikke lige nåede dit og dat? Præcis! Ikke noget!

Hold nu op, det blev til en hel del tekst denne gang. 1000 tak, hvis du har læst med helt her ned til slutningen. Dette er afslutningen på et år og begyndelsen af et nyt 🙂

Godt Kreativt Nytår til jer alle.

Kreative Nytårsknus,

Pia aka Pia’s Creative World

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.