Creativation 2018 – Kursus #3 / Celebrate in Style with Gina K. + VIDEO

Jeg har lige fra start været fascineret af foiling teknikker og er også en glad ejer af Heidi Swapp’s Mini Minc maskine. Derfor var jeg straks interesseret i et kursus, hvor der skulle leges med foil teknikker. På kurset skulle vi nå at lave flere forskellige former for projekter. Disse kan I se på nedenstående billede, som jeg har lånt fra vores kursus materiale. Vi skulle lave et par kort, pynte en gavepose, lave et banner og et par tags. Lidt af hvert må man sige. Det var et noget mere udfordrende kursus end forventet. Hvorfor skal jeg nok afsløre.

Til sidst byder jeg også på en video godbid fra Creativation messen, hvor Dawn Gehring fremviser Gina K.’s nye Acetate designs til foiling.

Gina K. selv var ikke med på kursus teamet, men der var en del af hendes produkter, som vi skulle bruge til vores projekter. Da vi troppede op til kursus ventede der en goodie bag alle. Det var en pænt fyldt goodie bag, hvor vi skulle bruge noget af størstedelen af tingene.

I goodie bag’en var der blandt andet nogle af Gina K’s “Foil-Mates”, som er sort laserprintet mønster på karton. Lige til at putte foil på. Dertil var der også noget af Gina K’s nye foils med glitter effekt. Især den pink “Twinkling Pink” er mega lækker med kanon flot effekt.

Kurset varede i 1½ time og det var lidt for positivt i forhold til hvor mange forskellige projekter vi skulle igennem. I bund og grund er man dybt afhængig af sit udstyr, når man skal lave noget. Dette blev ekstra tydeligt på dette kursus.

Vi sad 6 kursister ved alle borde til kurset, men der var kun én laminator per bord. Forstil jer 6 kvinder, som alle skal have foilieret flere forskellige dele for at kunne lave deres projekter. Vi brugte derfor rigtig meget tid på at vente på at kunne komme til at putte foil på.

Det gjorde ikke situationen bedre at vores laminator maskine ikke kunne følge med. Den første som fik kørt igennem fik et super godt resultat. Nummer 2 fik kun et halv godt resultat og nummer 3 fik et totalt sølle resultat. Lad os bare sige, at det kæmpede mit bord med en hel del. Det var også årsagen til, at jeg til sidst helt bevidst valgte ikke at færdiggøre mine projekter på kurset. For at være helt ærlig, så var projekterne også en tand for farverige til min smag. Farvekombinationerne fik mig faktisk til at krumme tæer. Det er helt fint, for vi kan jo ikke alle have den samme smag. I så fald, ville vores verden være ganske kedelig at leve i.

Dette kort er faktisk mere eller mindre det originale projekt fra kurset. Jeg har blot undladt at sætte en blå filt blomst på.

Det er dog tydeligt at se, hvorledes at jeg har haft udfordringer med at få den pink foil til at blive vellykket. Der er flere steder på ballonerne, teksten og konfetti baggrunden, hvor der er sorte huller. Til gengæld kan man ligeledes se, at de turkis prikker med foil er kanon flotte. Dette var det første stykke som blev kørt igennem vores laminator. Derfor blev dette resultat rigtig godt.

Kurset var i sin helhed ganske interessant – især hvis man ikke tidligere har prøvet at bruge foil. Nu havde jeg selv prøvet flere af teknikkerne, men det er en skam når udstyret ikke virker optimalt. Ekstra ærgerligt for dem på kurset, som prøver det for første gang og oplever problemer med foil resultatet på grund af udstyret. Personligt har jeg ikke oplevet lignende udfordringer med min egen Mini Minc fra Heidi Swapp og ser frem til at lege videre hjemme med mine goodie bag sager.

Nu vil jeg fortsætte med at vise jer de kort, som jeg efterfølgende har fået lavet med delene fra kurset. Disse kort er derfor en hel del forskellige fra de oprindelige projekter fra kurset. I kan sammenligne mine kort med det første billede i denne blogpost. Prøv og se, om I kan spotte de forskellige dele 🙂

..

..

..

Dette kursus med Gina K’ og foiling teknikker får en lunken bedømmelse af mig. Vi var presset på tiden og havde store udfordringer med vores laminator. Underviserne skal dog have ros for at de gjorde deres bedste for at takle situationen.

Som en ekstra lille godbid til jer har jeg en lille video fra Creativation messen, hvor Dawn Gehring fremviser forskellige foil teknikker. Og deres nye Acetate Designs til foiling, som er super flotte.

***

***

Hva’ med dig? Har du oplevet problemer med at få et godt foil resultat?

Kreative hilsner,

Pia aka Pia’s Creative World

PS: Husk og kig med for tiden på bloggen – Både Gitte, Tina og jeg deler ud af vores kursus oplevelser fra Creativation 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.