En lilla dino :-)

Du har måske set det fine dinosaurus kort som Heidi lavede for nyligt. Vi bestemte os til at det måske kunne være en ide med trin for trin beskrivelse af projektet, så denne artikel er ret billedtung. Denne gang har Heidi lavet en lilla dinosaurus med fint embosset skind.

Vi starter lige med slutningen så du ved hvordan det ender 🙂

Og så må vi hellere komme igang med projektet. Kortet her er lavet 4 1/2 x 12″, da vores største ovale die er 4 1/4″. Har du en mindre die, må kortet blive smallere. Med en 4 1/4″ die: Lav et kort i 4 1/4 x 12″ fold i toppen så du har et 4 1/4 x 6″ kort.

Sæt dien fast med maskingtape et lille stykke oppe på kortet, sørg for at den sidder lige og centreret.

Læg det på din platform og læg øverste plade over så den dækker nederste halvdel af ovalen op til midten. Kør det igennem. Det er vigtigt at øverste plade kun dækker den del af dino hovedet der skal skæres væk (halvdelen af ovalen) da du ellers får skåret for meget af kortet.

Nu har du nederste del af ansigtet klar. Da vores ovale die er med sting, skal der også være sting langs dinoens hoved. Så frem med en stor rektangel med sting, her er brugt en der er en del større så en side blev lavet af gangen.

Læg kortet inde i rektanglen, langs stingene i den ene side, men væk fra kanterne med de andre sider, så der kun bliver skåret hvor vi ønsker det. Fastgør med maskingtape.

Læg øverste plade til Big Shot på ansigtsdelen af kortet, så bagsiden ikke bliver skåret. Lidt ligesom med den ovale die.

Dette gøres i begge sider, så der er sting op langs begge sider af ansigtet.

Nu finder du en embossingfolder der kan ligne dino skind og lægger denne så ansigtsdelen blevet embosset.

Tænderne er lave af en banner die, igen med sting for at få det hele til at passe.

De små flag i banneret er klippet ud, og bruges som tænder.

Lim tænderne fast på indersiden af kortet. Her er det gjort sådan at “hjørnetænder” stikker lidt ud fra siden af kortet, og ellers er det forsøgt at tænderne har nogenlunde samme hældning.

Og det lukkede resultat:

Til øjnene er brugt tre størrelse af runde dies. Vi manglede en mellemstørrelse med sting, så den blev uden.

Lim dem sammen og giv den sorte pupil en lille cirkel hvid “refleks”, enten med tusch, stickles eller skær en ud af papir.

Til næsebor bruges en hultang og sort papir.

Sidst men ikke mindst, skal der være et skrivefelt. Her punchede jeg med et punch der bliver brugt til at lave tigerlilje, og skar dem til med en rund die, så det ligner at dinoen har taget en bid af skrivefeltet.

Tak fordi du kiggede med 🙂

Heidi og Gitte O

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.