Nu daler julesneen ned – baggrund med Masking Fluid

Jeg satte mig forleden ned for at lege med Nuvo’s Masking Fluid, som er et flydende produkt til forskellige afmaskingsteknikker.

Flasken har en meget fin spids, og med lidt øvelse, så kan det faktisk lade sig gøre at skrive en tekst med den i skråskrift.
Det kan du se i mine eksempler længere nede på siden.

Men en nem baggrund for begyndere, er at lave julesne. Jeg satte simpelthen små dråber på mit karton, og lagde der herefter til tørre.
Fluid’en er mælket i farven lige når den kommer ud af flasken, men efter en halv times tid tørrer den til en gullig gummiagtig gel.

Da prikkerne var tørret op, sværtede jeg henover i tre forskellige blå farver.

Jeg har blendet farverne godt ind i hinanden og med den mørkeste øverst, for at få det til at se ud som en vinterhimmel.

Da jeg var færdig med at sværte, nulrede jeg de små gullige gummiprikker af. Det er dem, der ligger ved siden og nærmest ligner små bussemænd…  😉
Under gummidutterne er kartonen nu kridvid og prikkerne er helt skarpe i kanterne.

Og herunder er så det færdige kort.
Selve kortet er hvidt og almindelig størrelse (en foldet A5), og så har jeg først sat et stykke lys isblå karton.

Mit snemotiv har jeg sat på en sort matte, for at ramme det ind, og foran har jeg sat et rådyr skåret med en die fra Sizzix / Tim Holtz.

Dyret er sat på med skum, så det lige løfter sig lidt fra baggrunden.

Som nævnt ovenfor, så prøvede jeg også at skrive lidt skråskrift med Masking Fluid på et stykke karton.

Og til det valgte jeg at sværte henover med gule og orange farver.

Vær forsigtig!
På den ene af dem havde jeg lavet en klat af Masking Fluid på kartonen til at begynde med, og den forsøgte jeg at tørre af, før jeg fortsatte.
Det var så ikke nogen god idé, fandt jeg ud af, som du kan se herunder. Selvom jeg syntes at jeg havde tørret det hele væk, så har der alligevel ligget et tyndt lag, som har kunnet modstå sværten.

Men den slags fejltagelser lærer man som altid noget af, så fremover ved jeg at jeg ikke bare skal tørre det af. Men starte helt forfra i stedet.

 

[bloginn id=”0.1534573954987″]

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.