Nytårsudfordring – Året der gik og året der kommer: Pia Larsen

Farvel til 2018 og halløjsa til 2019. Endnu engang har Gitte bedt os om at tænke på året som gik og hvad vi håber og ønsker det nye år vil bringe med sig. Det er lettere sagt end gjort, men absolut en sund proces og en dejlig måde at slutte året på. Personligt har 2018 budt på både glæder og sorger, sidstnævnte vil man selvfølgelig gerne være foruden. Vi måtte sige farvel til vores elskede skønne hund gennem 12½ år. Mange af jer ved, hvor hjerteskærende det er. Tænk, at man kan savne snorken, beskidte gulve og hundehår overalt så meget. Selvfølgelig skal vi have en ny vovse – den glæde må det nye år bringe med sig.

 

Mine favorit projekter fra året der gik

Denne del elsker jeg, da det kræver at der skal surfes igennem alle billederne af mine kort og projekter i løbet af året. Det er i bund og grund en fornøjelse, men samtidigt er det ikke altid lige nemt at udvælge sine favoritter. Jeg har gjort mit bedste og har udvalgt 4 kort, som jeg er rigtig glad for.

2018 er året, hvor jeg for alvor blev hooked på turnabout stempler. For hulen da, de er jo bare for lækre og smarte at arbejde med. Vupti og man har fået lavet et mega lækkert kort! Dette kort er lavet med mit første turnabout stempel fra Concord & 9th. Lige noget for en CAS pige, som mig. For mig betyder turnabout stempler oceaner af muligheder pga farvevalg. Blot ved at vælge maskuline farver, ender man med f.eks. et kort til en mand/dreng. Hvis man er typen, som er glad for at lave gaveæsker med flere kort, så er turnabout stempler perfekte til sådanne.

 

Man går aldrig galt i byen med regnbuens farver! Dette kort blev til ved at stemple et baggrundsstempel og derefter farvelægge felterne med Promarker pens. Lidt god gammeldags farvelægnings terapi. Det var et jeg lavede i sommers, hvor varmen gjorde det muligt at sidde ude på terrassen (i skyggen) og være kreativ. Til dette kort har jeg brugt alkohol tusser, men kunne ligesåvel have brugt Copics, ZIG Clean Color Real Brush eller farveblyanter.

 

Her har jeg igen haft gang i et baggrundsstempel. Denne gang har jeg farvelagt det med ZIG Clean Color Real Brush sammen med en vandpensel. Hermed fås et lækkert akvarel look. Dette kort tog virkelig lang tid at lave og er derfor ikke oplagt til masseproduktion. Selv for mig tog det lige lang tid nok. Jeg måtte bide farvelægningen af blomsterne over i 3-4 bider, da jeg slet ikke havde tålmodigheden til at blive ved en hel dag. Jeg er derfor meget stolt over, at det overhovedet blev færdigt. Og resultatet er jeg også meget tilfreds med.

 

Et blåt julekort! Jeg er vildt glad for dette kort, som kombinerer flere forskellige teknikker. Teksten er et af Gittes nye stempelsæt fra 2018. Jeg fik himlen over træerne til at blive netop som ønsket. Vi kender vist alle til det med at tingene ikke altid går som forventet, når man arbejder med forskellige mediums. Men her blev det helt perfekt. Først brugte jeg hvid pigment sværter og ink blending tool til at skabe det ombre look af himmelen. Derefter sprayede jeg med hvid mist for at skabe lidt snevejr og til sidst sprayede jeg med fint glimmer mist.

 

Mine bedste scrapminder fra 2018

Helt klart Creativation messen i Phoenix, USA! Det var en utrolig fed tur sammen med Gitte og Tina M. fra design teamet. Det bedste af det hele var de 2 fulde kursus dage op til messe start. De to dage var pakket med kurser og seminarer fra morgen til aften. Det var også en interessant oplevelse at møde den amerikanske kursus og messe kultur. Det er ikke helt som herhjemme. Det er lige før det kræver træning af stemmebåndet til at kunne wauw’e og huje med høj stærk stemme! Jeg fik mødt rigtig mange kreative venner, som jeg hidtil kun “kendte” via social media forums. Det var så skønt at møde dem i den virkelige verden og få talt ansigt til ansigt. Må også ærligt indrømme, at jeg havde mit starstruck moment med Jennifer McGuire. Tina M. kan garanteret huske dette øjeblik ganske tydeligt og vil bare ved at læse dette klukke af grin over mindet. Selv er jeg glad over at have haft fornøjelsen af at snakke med hende og mange, mange andre. Selve messen er et slaraffen land af spændende nye produkter. Det er virkelig ikke noget problem at få tiden til at gå fra morgen til aften på messedagene. Der bliver gået en del, nær-studeret nye scrappe produkter, pillet og rørt, savlet lidt og prøvet make-&-takes.

To gange om året smutter jeg på Scrap-A-Mania i Sorø på Sjælland (også kendt som SAM) og nørder sammen med en masse andre papir geeks. Jeg elsker disse weekender og forkæler mig selv med overnatning, så der ikke skal køres den lange tur hjem om aftenen og retur næste morgen. Jeg hygger sammen med Operation Skriv Hjem, Tina M. og Gitte fra Hobbyboden. Shoppet bliver der så sandelig også! Det er meget befriende at være sammen med andre papir nørder, som forstår at man kan blive helt salig og begejstret over et nyt stempelsæt eller noget nyt lækkert embossing pulver. Det er ikke altid ens mand helt forstår dette, men gudskelov 100% accepterer at fruen er lidt “mærkelig” når der gælder “klippe klistre halløj” 🙂

Igennem året har jeg totalt 4 forskellige papir events, som er blevet en tradition. To af dem er SAM og derudover har jeg to Cyber Crop events. Hvert år på (Inter)national Scrapbooking Day i maj og på Card Making Day i oktober får jeg selskab af Charlie fra Operation Skriv Hjem, hendes nabo Heidi og Tina M. Vi sidder sammen hele dagen og hygger med Cyber Crop eventets kreative inspirationsopgaver. En tradition vi har haft i et par år nu. Og vi får altid sushi til frokost på disse dage, da min søde mand sørger for afhentning og levering.

 

Mine forventninger til 2019

Jep, jeg smutter en tur til Creativation i Phoenix igen her i januar måned. JUBIIII! Kurser og seminarer er booket, flybilletter er booket og hotellet er reserveret. Værelses roomie bliver igen søde Tina M. og jeg glæder mig som et lille barn til at komme afsted. Gitte, Tina M. og jeg har booket det samme hotel som i 2018. Så vi har helt styr på den hurtigste gåtur fra hotellet til messe centret og på nærområdets spisesteder. Vi får også selskab af Gitte O. og Karina fra design teamet. Denne gang har jeg sørget for ikke at være afhængig af wifi for at kunne være på social media. Sidst kunne jeg stort set intet dele på social media før jeg var tilbage på hotellet. Og det var virkelig frustrerende ikke at kunne dele en masse med jer hjemme i Danmark på Instagram (@pia_k_larsen) og FB. Men det vil ske denne gang – glæd jer! Når nu vi taler om social media, må jeg erkende at 2018 ikke har været mit mest optimale år. Her mener jeg “optimalt tidsforbrug af social media” fokus punktet. Hold op en tidsrøver det kan være og inden man ser sig om har man surfet rundt på må og få i laaaang tid. Jeg har blot ikke været god nok til at tage mig selv i nakken og have fokus på formål og tidsoptimering. Lige her vil jeg meget gerne blive bedre i 2019. Mindre social media surfing tidsspild er mit fokus. Mere fokus på blogposter, YT video og Instagraming.

I kan læse min nytårspost fra sidste år HER. 

Da jeg startede på 2018 var en af mine forventninger for året at blive bedre til at tage billeder af hverdagen og oplevelser. Dette syntes jeg er lykkedes ganske godt. Jeg gør det stadig med måde. Det er en fin balance gang, hvor meget man hiver mobilen frem i forhold til at være tilstede i nu’et. Når jeg nu har kigget på kreative billeder for året og tilfældigvis også har kigget familiebilleder igennem med min mand, er konklusionen klar. Jeg har fået dokumenteret vores helt almindelige hverdag og de små glæder en hel del oftere end det forgangne år. Det er jeg absolut meget glad for og vil helt klart forsætte dette i 2019.

En anden ting, som jeg atter tager med til det nye år, er “Skidt Pyt” mantra’et. I mit daglige arbejde har jeg deadlines hver måned og gennem hele året. I min kreative papirhobby har jeg også forpligtigelser gennem design teams, at holde en blog kørende, lave YouTube film og at være med på Instagram og FB. Når det gælder min hobby er jeg blevet meget, meget bedre til at sige Skidt Pyt. Det gælder om at hygge sig og have det sjovt! Det er jo netop en hobby og hvad man ikke lige nåede i dag, når man måske i morgen. Det er en af årsagerne til, at jeg ikke har fået lavet så mange YT film i 2018, som jeg oprindeligt havde planer om. Det blev vist også kun til film med danske voiceovers. Tror ikke jeg har fået lavet en eneste engelsk YT film i 2018. Hvad 2019 byder på af YT film må tiden vise 🙂

I ønskes alle et Godt Kreativt Nytår.

Kreative nytårsknus,

Pia aka Pia’s Creative World

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.