Året der gik – og året der kommer 2019/2020: Pia Larsen

Atter er det farvel til det gamle år og goddag til det nye år. Og det er tid for os at se tilbage på det kreative 2019 samt spørge os selv, hvad et kreativt 2020 mon bringer med sig. Det mest betydningsfulde for mig i 2019 er slet ikke kreativt betonet. Det er nemlig, at vi i starten af marts måned blev hvalpe-forældre til Nelly. En nysgerrig gylden Formel 1 Labrador. Mit fokus har derfor været primært på vores nye familiemedlem og dermed lidt mindre på det kreative. På trods af det, så har der så sandelig stadig været masser af kreativitet i løbet af 2019 og masser af kort er kommet til verden.

Mine favorit projekter fra året der gik

Denne del er ligesom at komme ind i Aladdin’s hule og blive helt forblændet af alle de projekter, som er blevet til i årets løb. Det er lidt af en skattejagt at skulle udvælge sine favoritter blandt alle godterne. Det er sådan en fornøjelse at kigge alle ens billeder igennem og lidt af en udfordring af skære sine favoritter ned til nogle få stykker. Her kommer mine 2019 favoritter:

Jeg elsker at nørde med teknikker, når tiden er til det. Dette kort er lige præcis sådan et teknik nørde-kort. Og jeg er så utrolig glad og tilfreds med resultatet med denne teknik, da først jeg fik knækket koden. Det gjorde også at jeg fik lavet hele 2 tutorial videoer – en på dansk (klik HER) og en på engelsk (klik HER). Teknikken går ud på at bruge et eller flere stempler og stemple dem gentagne gange i ens forskudt mønster. Når afstanden er ens opnår man et harmonisk resultat. På dette kort brugte jeg både et tekststempel og nogle små motiv stempler. I den danske video bruger jeg kun et tekststempel til at demonstrere teknikken.

 

Jeg elsker at lave julekort og jeg elsker at lave dem året rundt. Det er bare så hyggeligt og så er jeg altid sikker på at have nok til udsendelse af årets julekort til familie, venner og kreative venner. Dette kort er en god blanding af teknikker. Særligt baggrunden blev lige som ønsket og jeg er mega tilfreds med farvetonerne. I 2019 er jeg også hoppet med på Blender Brushes bølgen og jeg er total vild med dem. Efter min mening gør de ink-blending teknikken til en leg og altid med flot slut resultat. Den ink-blendede baggrund har jeg efterfølgende præget med en die, hvor jeg igen og igen skulle placere dien og køre det igennem min Big Shot. Heldigvis undgik jeg nogen brølere her og man skulle næsten tro baggrunden var præget med én enkelt baggrundsdie.

 

2019 blev også året hvor jeg lavede endnu en Foil Teknik Serie med videoer til. Jeg havde lavet et par stykker tilbage i 2015 og i 2016, men der er siden hen sket så meget indenfor foil. Der er kommet mange nye produkter til, som gør foiling nemmere og spændende. Derfor lavede jeg en lille Foil serie på 4 afsnit, hvor jeg demonstrerer nogle foil produkter og nogle foil teknikker. Hvis man ejer en laser printer, er der også et afsnit om foil mulighederne med sådan én. Kortet ovenfor er fra første afsnit i serien, hvor jeg demonstrerer Gina K Designs Foil Mates. Jeg var også fræk nok til selv at doodle på de stemplede sommerfugle fra Gina K Designs – hvilket efter min mening gjorde dem meget mere lækre. Hold dig endelig ikke tilbage fra at “ændre” på dine stemplede motiver og spice dem lidt op med doodling.

Jeg sørger for at linke til det sidste afsnit af Foil Teknik Serien, da dette afsnit til sidst indholder link til alle foregående afsnit i serien. Klik HER for at se serien.

 

Jeg havde SÅ svært ved at vælge ud af de sidste favoritter og bemærkede at gennemgående tema – nemlig farvelægning. I får derfor en lille collage med fire af mine farvelægnings favoritter fra 2019. De viser også en god blanding af forskellige mediums og hvilke forskellige looks man får.

Giraffen og Julestjernen er begge farvelagt med ZIG Clean Color Real Brush, som giver et akvarel look til resultatet. Blomstermotivet på kortet øverst til højre er farvelagt med Faber-Castell Polychromos farveblyanter. Det sidste og grønne kort er farvelagt med Promarker alkohol tusser.

Personligt er Clean Color Real Brush mine top favoritter, da jeg elsker akvarel looket. Men de kræver blot at man stempler og farvelægger på akvarel papir, da man sammen med dem arbejder med en vandpensel til at trække og blende farverne.

 

Mine bedste scrapminder fra 2019

Jeg var så umådelig heldig endnu engang at få mulighed for at komme med til Creativation messen i Phoenix, USA. Det var den fedeste tur! Denne gang var jeg mentalt og praktisk set meget bedre forberedt, hvilket var med til at gøre turen virkelig god. Det var ærlig talt også et stort plus, at jeg denne gang ikke blev syg med den helt store influenza. Det var skønt at gense kreative venner og bekendtskaber, samt at skabe nye. Denne gang var jeg heldig at møde og snakke med Gina Krupsky, Catherine Pooler og ikke mindst Kristina Werner. Og selvfølgelig mange mange andre. Det var en skøn oplevelse at få muligheden for at fortælle Kristina Werner, at det helt og aldeles er hendes skyld at jeg blev bidt af at lave kort.

Denne gang havde jeg forberedt mig bedre og sørget for at have 3G/4G forbindelse, så jeg kunne være meget mere aktiv med Instagram og Facebook stories til alle jer derhjemme. Når man går rundt på messen bliver man bombarderet med synet af nye produkter fra alle vores elskede brands i branchen. Det er stort set at gå fra det ene ohh, ahhh, næhhh til det næste ihh, ejjj og oh la la. De første 2 dage var igen fuldt booket med kurser og seminarer, hvor de forskellige brands på kurserne præsenterer nye produkter.

2019 var også året, hvor jeg personligt skar ned på mine engagementer indenfor det kreative. I januar 2019 måned valgte jeg at træde ud af The Paper Crafting og dermed også give slip på de årlige Cyber Crops, som jeg stod bag. Jeg trængte til lidt ekstra luft i kalenderen, særligt da vi havde planer om at blive hvalpe-forældre til foråret. Jeg har derfor for første gang i nogle år ikke afholdt Cyber Crop hygge hjemme hos mig selv, men blot prioriteret at deltage på Scrap-A-Mania forår og efterår. Ellers har fokus været på at opdrage vores lille firbenede Nelly – særligt til at holde poterne væk fra mor’s scrapsager! Jeg kan på nuværende tidspunkt annoncere, at det har været en kæmpe succes – altså med at holde poterne væk fra mor’s scrapsager 😉

Højdepunkterne har været 1) at deltage på Ane Skarsholm’s akvarel kursus på efterårets Scrap-A-Mania, 2) at holde surprise fødselsdags-scraphygge for min skønne scrapveninde Tina M. og ikke mindst 3) Scrap-A-Mania, hvor der er blevet snakket, sludret, grinet og shoppet.

 

Mine forventninger til 2020

Nye eventyr venter lige om hjørnet, da jeg og Tina M. her i januar smutter en weekend til Creativeworld på vegne af Hobbyboden. Vi har fået muligheden for at smutte dertil og suge til os af nye tendenser og se på hvad 2020 bringer af nye produkter. Gitte selv smutter over til Creativation i Phoenix og to forventningsfulde smølfer (Tina og jeg) fra design teamet  smutter til Creativeworld i Frankfurt. Det bliver vildt spændende og jeg glæder mig max til turen.

Til 2020 har jeg forventninger om at blive bedre til brugen af Instagram, samt blive fortrolig med et nyt videoredigeringsprogram. Nye tider kræver mere moderne programmer, så jeg har kastet mig ud i app verdenen. 2020 vil vise om det var et godt eller dårligt valg.

Ovenstående skulle gerne betyde, at jeg vil få produceret lidt flere Youtube videoer end i 2019. Jeg havde nogle tekniske udfordringer i 2019, hvilket satte en naturlig begrænsning på antallet af videoer. Det var en stor hjælp på nerverne, at jeg er blevet rigtig god til Skidt Pyt-Mantraet. Der var dog øjeblikke, hvor diverse IT produkter (bærbar/Iphone) nær var blevet kylet ud af vinduet. Skidt Pyt-mantraet havde det lidt svært i de øjeblikke, så jeg krydser alt hvad krydses kan, for at 2020 bliver et godt teknisk år. Samtidigt er det absolut ingen tvivl om, at Skidt Pyt-Mantraet skal medbringes til 2020 og fastholdes.

Social Media som Facebook, Instagram og Pinterest er fortsat nogle store tidsrøvere. Det er lidt på godt og ondt, da alle er store inspirationskilder. For mig handler det om at der er balance, så jeg får mest ud af det relevante og mindre tidsspild på alt det ikke-relevante. Det er på ingen måder nemt, men hvert år sætter jeg for mig at blive bedre til at prioritere. Det er små skridt fremad, men hellere det end tilbagegang.

I ønskes alle et Godt Kreativt Nytår.

Kreative nytårsknus,

Pia

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.