Nytårs udfordringen – Året der gik og året der kommer: Tina Mathisen

Mine bedste scrapminder fra 2019:

Jamen altså.. kalenderen siger allerede 2020 – hvor bliver tiden dog af? Jeg syntes jo nærmest lige, vi har taget hul på 2019.

Når jeg tænker på mine bedste scrapminder i året, der er gået, fylder turen til Phoenix i USA en del. Creativation byder altid på rigtig mange nye input, masser af inspiration, fantastiske kurser og hyggeligt samvær, og turen i januar 2019 var ingen undtagelse. Jeg nyder altid at være blandt ligesindede nørder, der ved, sort kommer i flere nuancer 😉

Udover det altid er spændende at se alle de spændende nyheder, havde jeg hjemmefra udset mig to produkter, jeg helt sikkert skulle se nærmere på. Det ene var disse Blending Brushes fra Picket Fence. Jeg havde læst meget godt om dem inden, men kunne de nu leve op til deres gode rygte? Og ja! Det syntes jeg, de absolut gør. For mig er blending blevet en leg, hvor overgangene mellem farverne bliver helt jævne og fine uden streger. Så det er bestemt et stykke værktøj, der nu har en fast plads i scraptasken.

Det andet produkt jeg havde set mig lun på, var Spellbinders Hot Foil System. I bund og grund er det en varmeplade, hvor du varmer dies, der kan præge, op. Når du kører hele sandwishen gennem din stansemaskine, så bliver folien præget ned i papiret, hvilket giver et helt andet udtryk end med en Minc, hvor folien ligger ovenpå papiret. I indlægget her kan du se en lille video fra messen, hvor de viser, maskinen i brug.

Jeg var med på flere kurser, men mest mindeværdigt var dog kurset med Dyan Reaveley. Ikke så meget pga selve kurset – hun er en glimrende underviser, det er ikke nær det – men hun er virkelig en farverig personlighed med en humor så britisk og skæv, at hun formentlig støder nogle på manchetterne, men jeg morede mig herligt. Hvis du vil læse/genlæse om kurserne, jeg var på, kan du se dem i indlægget her.

Derudover har jeg haft nogle dejlige weekender i Sorø til Scrap-a-Mania, hvor der er blevet snakket, hygget og shoppet en smule 😉 2019 var også året, hvor jeg kunne fejre at være halvvejs til de 100 år. Jeg er ikke god til det med at være æresgæst og normalt snor jeg mig udenom at holde fødselsdag, men familien insisterede på at denne milepæl skulle fejres. Jeg fik vist på et tidspunkt udtrykt til mine scrap-partners in crime, Pia og Marianne, at jeg ville ønske, jeg blot kunne stikke af og hygge mig med scrap i stedet, men at det nok ikke ville falde i god jord hos familien. Tossede scrap-venner.. er de bedste venner 🙂 ..for en weekend en måned før min fødselsdag, hvor jeg troede. jeg skulle til almindelig scraphygge sammen med Pia, ankom jeg til flag i loftet, blomster på bordet og scrapplads til en extra? Frem sprang Marianne med et stort smil og et: “Surprise!”. Pia og Marianne havde sørget for alt, jeg fik den dejligste overraskelse og en fødselsdag lige efter mit hoved! 🙂

Mine favorit projekter fra 2019:

Et af mine absolut favorit kort fra 2019 er julekortet her. Jeg er vild med, at det ved første øjekast er så enkelt, men hvis man dykker lidt dybere ned, er der flere teknikker i spil. Du kan se en tutorial på kortet i dette indlæg.

Et andet af mine yndlings kort, er dette kort, jeg lavede til min mand, da han fyldte år. Igen umiddelbart et enkelt kort, men flere teknikker er anvendt. Baggrunden er masket af og sværtet direkte på kortbasen, hvor jeg også har stemplet blomsterne oveni. Den lille dinosaurus er malet med Zig Clean Color Real Brush Markers, så den matcher baggrunden.

Zig Clean Color Real Brush Markers er også grunden til, jeg har valgt dette kort ud. Her er stempelaftrykket nemlig også malet med Ziggerne. Jeg ville gerne opnå en lidt grønlig zombie-agtig tone på hende, og det syntes jeg, jeg fik frem. Jeg er ihvertfald meget tilfreds med hende.

Det næste er også et julekort – her med et diecuttet motiv. Et baggrundsstempel stemplet direkte på kortbasen og ink blending på baggrunden. Lidt sværte på koppen og så blev det hele samlet. Enkelt, men igen med flere teknikker.

Det sidste kort jeg gerne vil vise, er endnu et julekort. Jeg fandt et stempelsæt fra Altenew med en gren og bær, som jeg bare måtte eje. Den er så fin og kan stemples i mange forskellige farvekombinationer. Her har jeg valgt at lave vinterbær. Grenen er stemplet to gange, så den danner en krans. Jeg måtte lave en skabelon selv, så jeg kunne placere det første stempel præcist, så det kom til at passe med grenene lige overfor hinanden. Måske man på billedet kan ane, at alle bærrene har fået en omgang Wink of Stella, så de glitre så smukt.

Mine forventninger til 2020:

I år går turen for mit vedkommende desværre ikke til Creativation i USA. I stedet tager Pia og jeg på vegne af Hobbyboden til Creative World i Frankfurt i stedet. Vi deltager lørdag og søndag på messen, og jeg glæder utroligt meget til at se, samt dele med jer alle, hvad de har at byde på af spændende nyheder, trends og produkter.

Sidste år havde jeg en forventning om at følge OSH og lave et julekort hver d.24. i måneden.. Hmm, hånden på hjertet – det gik ikke så godt. Jeg nåede ikke mit mål med minimum 10 kort inden december, men jeg havde flere julekort klar end i 2018 og fik endda også postet tre, så det i sig selv er en sejr! Målet i år må være, at nå flere end sidste år, samt at afsætte tid til at skrive dem også 😉

Og ellers glæder jeg mig bare til at gå ombord i det nye år.. til at udforske de nye trends og blive inspireret af nye muligheder. At dyrke farvelægning af stempelmotiver lidt mere – det kan jeg mærke, jeg savner.. og ikke mindst til at mødes med scrap-veninderne både i privaten og ved scraptræf på Sjælland.

Rigtigt godt krea-nytår til jer alle 🙂

Mange hilsner fra Tina.

*Instagram: @_tinamathisen_

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.