Når man lifter et kort

Jeg bliver ofte spurgt om hvor jeg får ideer og inspiration fra og det korte svar er “alle steder”, for jeg synes faktisk jeg kan få inspiration alle mulige steder fra – et billede, en reklame, et stykke tøj, en farvesammensætning osv. men jeg får rigtig meget inspiration fra Pinterest, Facebook og andre scrappere.

Da jeg startede med at scrappe – for snart mange år siden – var det meget udbredt at lade sig inspirere af hvad andre laver og “kopiere” det. Det kaldes at “lifte” og det er noget jeg altid har været meget glad for. Både selv at gøre men også hvis jeg kan se, at andre får inspiration fra det jeg laver og får lyst til at lave noget lignende. Det er for mig en kæmpe ros og anerkendelse og noget jeg synes er helt ok at gøre – bare man husker at sige/skrive, at man har fået ideen/inspirationen fra andre, måske med navn eller link. Det er god stil.

Inden Convention i efteråret havde jeg kigget på Pinterest og fundet et smukt kort som jeg fik lyst til at lifte og mens jeg sad ved bordet var der heldigvis andre omkring mig, der også kunne se det flotte i kortet og som også gav sig i kast med at lave kort i samme stil. Det er så sjovt at prøve at lave det samme og se hvordan det ender, for vores personlige stil, farvevalg osv spiller meget ind og gør, at resultaterne ofte bliver meget forskellige.

Kortene er lavet på en kvadratisk base i kvistkarton .

Ovenpå er sat et stykke hvidt karton. Der er skåret to cirkler, en i hvid og en i kvist. Den hvide er brugt som udgangspunkt for kransen af pynt. Dvs jeg har lagt en hvide cirkel på det hvide kartonstykke og tegnet rundt om. Så vidste jeg hvor jeg skulle tage udgangspunkt, for cirklen i kvistkarton ville dække det der er tegnet og så havde jeg størrelse på cirklen.

Først er der stemplet forskellige grene og blade i matchende nuancer – her er brugt blå og brune, grønne og brune og lilla og brune.

Ovenpå de stemplede blade og grene er sat forskellige udstansede grene og blade. Alt kan bruges – det mixes på kryds og tværs.

På den øverste hvide cirkel er stemplet en tekst fra dette sæt af Gittes egne stempler.

Hvis du ikke har prøvet det før – det med at flere lifter den samme opgave, så kan jeg kun anbefale at du prøver det næste gang du scrapper sammen med nogle andre. Det er så sjovt og inspirerende at se hvor forskelligt vi fortolker sådan en opgave.

Jeg har fået lov at vise nogle af de andre kort, der blev lavet – og som I kan se er resultaterne meget forskellige.

Lonnie Roest har lavet disse smukke kort hvor hun har brug papir med glimmer/shine – skøn effekt det giver. Hun har kombineret farverne (sølv, guld, kobber) med formålet med kortet – fantastisk. På et enkelt af kortene er cirklerne skiftet ud med stjerner, hvilket også giver et helt andet udtryk.

Ann Dorith Aaen har lavet dette smukke kort, hvor der kun er en cirkel og hun har brugt en die til “tillykke” – Det giver et helt andet og mere “let” udtryk på kortet. Meget smukt.

De sidste kort jeg har fået lov at vise er lavet af Trine Levinsen. Hun har brugt både ensfarvet karton og karton med glimmer til bladene, hvilket giver en meget smuk effekt.

 

15 thoughts on “Når man lifter et kort

  1. God idé – den må jeg afprøve. De er rigtig flotte allesammen, men jeg må indrømme at min favorit er den med stjernen. De runde bliver lidt for store/runde og “fine” ?
    Jeg vil helt klart udfordre korttosserne med en fælles udfordring næste gang vi skal være sammen ?

  2. Det er helt vildt utroligt, så forskellige de alle sammen er, men super flotte 😀

  3. Det er nogle virkelig flotte kort 🙂 Sikke mange forskellige og meget flotte farve sammensætninger 🙂 Det må bestemt liftes 🙂

  4. Synes også det med at lifte er en super ide. Jeg kan godt huske da dit og trines kort gik rundt ved bordet ? det var en god dag

  5. Sikke en sjov udfordring. Det plejer tit at være en skitse, man er fælles om – det her er anderledes.

  6. Det er nogle super søde kort allesammen, jeg har meget svært at sige hvilket der er det flotteste, de er så flotte hver for sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.