TEMA – Resteprojekter: 1 kort blev til 4 kort

Egentlig skulle jeg bare lave et enkelt kort. Nogle rester fra det første kort viste sig at være super velegnede til 2 andre kort. Og sørme om ikke den kreative proces med de 2 andre kort førte endnu et kort med sig. Jep, et kort blev pludselig til 4 kort! Lad mig starte ved begyndelsen og føre dig igennem mine 1-til-4 kort.

Jeg var på et online kursus, hvor en opgave gik ud på at bruge vellum til “Overlay” teknik. Vellum kan være tricky at arbejde med, da lim klatter er synlige igennem. Denne “Overlay” teknik gik ud på at bruge vellum til at skabe lag-på-lag med en baggrunds die. For at undgå synlige limklatter gennem min vellum, valgte jeg at bruge dobbelt klæbende tape ark på vellum. Hermed fik jeg en lim flade på hele mit vellum stykke, hvorfor man ikke kan se om der er lim eller ej. Netop fordi der er lim på hele vellum fladen.

Baggrunden på dette første kort er lavet med brug af Distress Oxides. Her har jeg blendet farverne Twisted Citron, Peacock Feathers and Wilted Violet. Efter blending af baggrunden har jeg dryppet/sprøjtet med vand for at få dråbe effekten.

Som baggrunds die valgte jeg at bruge My Favorite Things “Snow Drifts” Cover-Up die. Til mit kort skulle jeg bruge 2 lag vellum med denne baggrunds die og endte derfor med en del vellum rester.

Jeg er ikke typen som smider rester ud, for tænk nu hvis de kunne bruges til et eller andet. Og der skete heldigvis også det, at jeg en uges tid senere så et kort på Instagram. Et kort, hvor man havde farvet sin vellum med alkohol tusser. Hallo mand! Den teknik kendte jeg rent faktisk godt, men den var gået i glemmebogen.

Jeg fandt en fin regnbue af Promarker tusser frem, som passede til antallet af Vellum stykker. Med et stykke almindeligt kopipapir som underlag gik jeg i gang med at farvelægge.

Se, hvor fint det ser ud. Jeg brugte selve metal dien som guide på min kortbase, da jeg skulle lime Vellum stykkerne på. Nu havde jeg jo til det første kort sat Vellum fast på dobbelt klæbende tapeark, hvorfor der allerede var tape bag på alle disse rest stykker.

Denne proces resulterede i de 2 nedenfor viste kort. To skønne regnbuekort i farvelagt Vellum.

Da jeg skulle rydde op efter disse to kort, var jeg lige ved at kyle det stykke kopipapir i skraldespanden, som jeg havde brugt som underlag. Men inden jeg nåede at droppe det i skraldespanden, fangede mine øjne interesse for det vilkårlige regnbue klatværk som var blevet skabt.

Jeg stoppede heldigvis op og lod min kreative hjerne få lov til at bestemme. Hermed kom der dette 4. kort til verden.

Helt bevidst valgte jeg at bruge den samme baggrunds die igen. Ja, det skabte igen igen nogle rester, men dem lod jeg dog skraldespanden få lov til at få.

Ligner kortet noget som et barn kunne have lavet? Ja, det gør det. Dette kan måske inspirere nogle kreative forældre til at bruge deres børns kunstværker til kort, som børnene kan give til nogen.

1000 tak for at følge med i min lille kreative historie fra start til slut.

Kreative hilsner,

Pia K. Larsen

 

19 thoughts on “TEMA – Resteprojekter: 1 kort blev til 4 kort

 1. Hurra for rester og kreativitet. Jeg syntes de er fede på hver sin måde og især “børnekortet” er da en mega sjov idé

 2. Hvor er de fine! Ja, det første så jeg på IG. Og elsker alle regnbuer! Og du har da så meget ret i at børns tegninger kan bruges til kort. Nå ja, det gør min datter allerede. Hun er 7 og allerede udlært i Misti, stempling, farvelægning, Big shot og glitter ??

 3. Så flotte og farverige kort, farver man bliver glad i hovedet af ? Ingen hemmelighed at jeg er stor fan ? Super god ide med at bruge børnenes tegninger på kort, sikke nogle kunstværker det kan blive til og en anderledes måde at give og modtage dem for bedsteforældre mfl ❤️

 4. Sjovt at se hvordan alt kan anvendes på en eller anden måde.
  Fin ide med klæbende tape bag på hele vellum fladen. Det ser bare så kikset ud med lim klatter

  1. Vi kunne ikke være mere enige Annette, om hvor kikset lim klatter ser ud bag på vellum. Det er en super løsning med heldækkende tape ark, når man arbejder med vellum. Gid jeg selv for mange år siden havde kendt til det trick 😀

  1. Hej Gitte.
   Jeg beklager mit sene svar på dit spørgsmål. Måtte lige hjem fra sommerhus.
   Jeg har brugt følgende farver af Promarkers:
   Cerise
   Cardinal Red
   Amber
   Canary
   Leaf Green
   Turquoise
   Aegean
   Purple/Violet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.