Brilliant Butterflies fra My Favorite Things

Kender du nogen med en svaghed for sommerfugle? De nye Brilliant Butterflies fra My Favorite Things er unikke på deres helt egen måde. En skøn kombination af moderne doodling look og stempling i flere farver.

 

Jeg har fundet en gammel 6×6 designpapir blok i mit stash med grafiske mønstre i orange/blå nuancer. Dette tænkte jeg var perfekt til nogle farvestrålende sommerfugle med Brilliant Butterflies fra My Favorite Things og tilhørende dies. Dette indlæg er pænt langt, da jeg byder på en masse billeder.

Jeg valgte at stemple en god bunke sommerfugle til at starte med i 3 forskellige farvekombinationer. Tænkte at jeg ligeså godt kunne lave alle sommerfuglene på én gang med brug af min MISTI stamping tool.

Jeg benyttede mig af en teknik, som amerikanske Jennifer McGuire har vist. Denne teknik gør arbejdet en hel del nemmere og hurtigere. Derfor gav det også god mening at lave en god bunke sommerfugle på én gang. Til sidst i indlægget sørger jeg for at give jer linket til hendes video. Teknikken er super god at bruge til andre stempelsæt med tilhørende dies.

Nu stod jeg med en masse sommerfugle i blå og orange nuancer, som tiggede om at blive brugt. Det er der blandt andet blevet nedenstående kort ud af. Her får i 6 af kortene af se, selvom det i alt blev til 15 kort.

Til de fleste af mine kort gør jeg brug af Gittes Eget Design dies. Gennem hele dette indlæg bruger jeg især følgende diesæt:

 • Basis Rektangler og Flag
 • Rundede Rektangler og Flag
 • Basis Kvadrater

Til denne sommerfugl har jeg brugt stærke orange sværtefarver. Den virkelig orange farve øverst på sommerfuglen er Catherine Pooler’s Orange Twist. Den mere orange-gule sværte kan desværre ikke købes herhjemme, men pointen er jo at man kan bruge lige hvad man har i sit scrap stash af sværtefarver.

Sommerfuglens farvede del har også fået et lag med Wink of Stella glitter pen. Det kan desværre ikke rigtig ses på billedet, men i virkeligheden giver det et fantastisk sart glitter shine.

Teksten er hot foil, hvor jeg har brugt Spellbinders Glimmer Hot Foil System og folie i farven Gold. Hot Foil kan du blive klogere på i denne mini-serie, som du kan finde HER. Når jeg har gang i min Glimmer Hot Foil, laver jeg altid en god bunke tekster, som kan ligge klar til andre projekter.

Til de næste 3 kort bruger jeg også cirkel dies. Jeg bruger 2 forskellige sæt af dies – et med inside/out stitched kanter og et helt uden pyntekanter. Ved at kombinere to forskellige sæt af cirkler, har jeg fået mulighed for at skabe matter til cirklerne. Dette vil I se på de næste 2 kort.

Det orange karton har jeg skåret en cirkel ud af med en inside/out die. Hermed har jeg skabt et vindue til sommerfuglen.

Farvekombinationen til min orange sommerfugl er den samme som tidligere nævnt. På næste kort tager vi dog fat på en blå sommerfugl, som jeg synes er blevet vildt flot.

Lad mig starte med brugen af cirkel dies. Her har jeg ved brug af to størrelser inside/out skabt en cirkel ramme. Denne ramme har jeg givet en matte i hvidt karton. Brugen af matter giver nemlig lige det ekstra.

Bemærk, at min orange cirkel ramme er et bi-produkt af cirkel vinduet på forrige kort. Jeg er personligt kæmpe tilhænger af genbrug af rester.

Den lækre blå sommerfugl er med Gina K. Designs sværterne Blue Denim og Powder Blue.

Tro det eller ej, men næste kort viser atter genbrug af rester. Den orange cirkel er nemlig den sidste rest af de to foregående kort. Er det ikke bare fedt at få udnyttet sine materialer  til fulde.

For at være helt ærlig er jeg ikke helt tilfreds med min placering af teksten. Den skulle have været lidt længere nede. Men pyt, sådan kan det gå. Jeg forsøgte om det var muligt af flytte teksten, men i så fald ville jeg have ødelagt kortet. Så det bliver hvor det er.

Kombinationen af det blå flag og den orange cirkel blev meget bedre end først forventet. Sommerfuglen skaber et flot link mellem de to dele.

Nogen gang står man med et stykke designpapir som lige akkurat ikke er stort nok til at dække et helt kort. Men med lidt kreativitet kan man sagtens få brugt sådanne stykker alligevel.

Mit designpapir var ikke stort nok, da jeg til at andet projekt havde nuppet et hjørne af papiret. Så jeg endte med at lave et skråt snit, hvor det var muligt. Hermed kunne jeg kombinere det flerfarvede designpapir med ensfarvet karton og skjule samlingen med et diecuttet strips i mørkere blå karton.

Til min strips har jeg brugt Gittes Eget Design Strips Lodret.

Kortet har jeg givet en orange matte, men for ikke at spilde en masse orange karton som ikke er synligt bruger jeg altid et trick. Jeg sørger altid for at diecutte et eller andet ud af stykket, men aldrig noget større end at jeg ved min kortfront skjuler “hullet”.

Det orange flag diecut nedenfor er lige præcist kommet til verden på den måde.

Her er min sommerfugl i nogle lidt mere afdæmpede orange farver. Denne gang har jeg kombineret Hero Arts Just Rust og Altenew Sunkissed.

Teksten er heat embosset på sort karton med hvidt embossing pulver. Teksten er fra Gittes Eget Design Helt Enkelt.

Det var en fornøjelse at få lavet alle disse kort. Ikke kun fordi at jeg fik brugt noget af en gammel designpapir blok og fik leget med teknikker, men også fordi at størstedelen af kortene vil blive doneret til et godt formål. Jeg laver alt for mange kort til selv at få brugt dem, selvom familie, venner og kollegaer også nupper nogle. Derfor har jeg i flere år doneret mit overskud af kort til gode formål.

Som lovet får I HER link til Jennifer McGuires teknik video. Teknikken starter 2 minutter inde og tager ca. 3 minutter i videoen.

I er også lige nødt til at se nedenstående indlæg af Gitte selv, hvor hun også har leget med Brilliant Butterflies fra My Favorite Things. I indlægget viser hun hvor stor en forskel matter kan gøre.

Kreative hilsner,

Pia

17 thoughts on “Brilliant Butterflies fra My Favorite Things

 1. Det er modigt af dig at benytte de farver, men det går bare op i en højere enhed. De er enkle og virkelig flotte?
  Jeg bruger også næsten alle rester til at pynte kortet indeni eller på andre kort. Jeg bruger også tricket med at bruge noget af matten til andet. Man finder ofte papir med “huller” i midten i mine gemmer?

 2. WAUW, hvor er de bare flotte – jeg er så imponeret over, hvor flotte og elegange kort, der egentlig er utrolig simple kan blive, hvis de bliver sat “ordentligt” sammen og det er du en sand mester til. Jeg er VILD med din stil og endnu mere dine beskrivelser. Så kan vi selv finde noget papir og prøve kræfter efter dine principper. TAK

  1. Tusind, tusind tak Lone 😀
   Din kommentar gør mig SÅ glad i hjertet. Et stort TAK herfra! 😀

 3. Jeg er ikke speciel stor fan af farven orange, og ville nok aldrig have fundet på at sætte den sammen med en lyseblå, men hold da op, hvor ser det godt ud. Og det stempel sæt er da helt fantastisk.

  1. Ærligt talt Heidi, så ville jeg selv heller aldrig have valgt den farvekombination, hvis ikke det havde været for mit designpapir. Jeg må dog også indrømme, at det er en pænt fed og frisk kombination 😀

 4. Sikke nogle farver. Wauw. Kortene bliver flottere og flottere jo længere man scroller ned.

 5. De er så fine, Pia! Jeg elsker kontrast farver sat sammen ? papiret er helt perfekt til, især det første kort. Det er på en måde psykedelisk, men så modigt og frækt. Elsker det!

 6. Jeg elsker dit farvevalg, det er super flotte kort, sikke et lækkert stempel. Der er noget særligt ved sommerfugle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.