Gensyn med Toner Foil teknik – Udnyttelse af foil resterne

I dag byder jeg på genopfriskning af en Toner Foil teknik, så du kan få optimal udnyttelse af dine Deco Foil rester. Forstil dig at du lige har lavet en lækker baggrund med Deco foil. Baggrunden blev fantastisk, men du står nu med et stort stykke foil rest af det ‘negative’ mønster. Smid det endelig ikke i skraldespanden, for du kan nemlig godt bruge det til et andet projekt. Hvordan vil jeg vise i dag.

Der er to typer af Foil på markedet for tiden. Der er Hot Foil og Toner Foil. Til hver teknik skal man bruge forskellig type foil og forskellige maskiner/værktøjer.

I dag handler det om Toner aktiveret Foil, hvor man enten bruger Heidi Swapp Minc maskine eller en almindelig laminator. Jeg har både prøvet kræfter med en almindelig laminator, hvilket fungerede fint. Dog blev jeg så begejstret for teknikken, at jeg købte Heidi Swapp’s Mini Minc maskine.

Dette kort startede med at jeg eksperimenterede med Heidi Swapp’s Minc Reactive Screen Ink sammen med stencils. Det var hele baggrunde, som jeg havde gang i. Derfor stod jeg tilbage med nogle pænt store stykker foil rester med det ‘negative’ aftryk på. Jeg er enormt dårlig til at smide ting ud, da jeg altid er optimistisk om muligheden for optimal udnyttelse.

Og se hvor fint og utraditionelt et julekort dette er blevet til. Foil farven er “Turquoise“.

Teksten er heat embosset med sølv embossing pulver og stemplet er fra Gittes Eget Design “Juletid“.

Hvordan jeg udnyttede resterne, kan du se i min video længere nede.

Det næste kort er fra et projekt, hvor jeg brugte et gummi baggrundsstempel sammen med  Heidi Swapp Reactive Paint. Jeg brugte en Ink applicator med en ren filtpude på til at duppe malingen på stemplet. Filtpuden skyllede jeg efterfølgende i vand og har gemt den til andre projekter med Reactive Paint.

Mit ‘negative’ reststykke af Deco Foil i sølv genbrugte jeg efterfølgende til nedenstående kort.

Teksten er stemplet først med Delicata “Silvery Shimmer” pigment sværter og derefter med VersaFine “Onyx Black”.

Tekststemplet er fra Gittes Eget Design “Dobbelt Op“.

Effekten af den sorte sværte ovenpå sølv sværten er ret fed efter min mening. Sølv sværten gør ligesom den sorte sværte ‘gennemsigtig’.

Denne video viser den grundlæggende teknik. Lige meget hvilken Deco Toner Foil rest man ligger inde med, kan denne teknik bruges.

Her er link til det oprindelige Toner Foil indlæg:

Hvis du gerne vil prøve denne teknik, har du to muligheder.

Første mulighed er, at købe sorte Toner ark. Der er Heidi Swapp’s Minc Reactive Toner Sheets og Therm O Web har produktet “Deco Foil Toner Sheets – Black”, som netop er fuldstændig knaldsorte toner ark.

Den anden mulighed er, at du kan printe selv – dog gør jeg opmærksom på, at dette bruger en hel del sværte. Og printer man selv, så vær obs på at printer indstillingerne skal være sat til sort med sort på. Jo sortere, jo bedre foil resultater.

Nedenfor ser du en sort firkant. Dette er en Jpeg billedfil, som du kan kopiere ned på din computer. Herefter kan du hente billedfilen ind i en Word fil og forstørre billedfilen til at passe til et A4 ark. Og så kan du ellers printe løs. Jeg anbefaler at bruge max 120 gram karton/papir. Du kan bruge tykkere papir, men jeg har erfaret at det bedste print resultat fås ved max 120 gram. Dette kan selvfølgelig være forskelligt fra printer til printer.

Videoen var en del af en Deco Foil serie, som jeg lavede sidste år. Og i år har jeg lavet en Hot Foil teknik serie her på bloggen. Jeg må vist indrømme, at jeg er lidt bidt af Foil teknikker.

Kreative hilsner,

Pia

 

11 thoughts on “Gensyn med Toner Foil teknik – Udnyttelse af foil resterne

  1. Uhh det er nogle fede farver, der skulle ikke meget til for at lave dem om til konfirmationskort til drenge..

  2. Super flotte kort 🙂 men har hverken Minc maskine eller laminator, så nøjes med at se dine smukke kort 🙂

  3. De er alle vild flotte kort. Jeg har desværre ingen af de maskiner, så vil jeg bare nyde med at kigge på dine kreationer ?❤️

  4. Super flotte kort, og selv om jeg ikke (endnu) er med på foil, kan jeg sagtens bruge denne inspiration.

  5. Smukke kort, foil kan absolut noget. God brug af rester.
    Har længe kigget langt efter projekter med foil, så måske skal jeg prøve med min laminater.

  6. Oh dear.. jeg kan mærke jeg får mere og mere lyst til at prøve …der må nogle ønsker på listen ??
    Du er så dygtig Pia ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.