Hot Foiling med almindelige dies #4 + VIDEO

Vidste du, at du kan bruge dine almindelige tynde dies til at lave hot foil med! Er det ikke bare cool og tænk på alle de muligheder der fører med sig. I dag vil jeg netop vise jer dette. Derudover viser jeg nogle andre kort, som jeg har lavet med netop denne Hot Foiling teknik.

For at vise jer denne spændende Hot Foil teknik gør jeg brug af en tutorial video, som jeg lavede tidligere på året. Nogle af jer vil måske genkende videoen, da vi tidligere har linket til den i et oplæg med Featuring Gittes Eget Design.

I min video viser jeg, hvordan man kan lave Hot Foil med sine almindelige dies.

Nedenfor ser I det endelige kort, som blev lavet efter min Hot Foil video.  Her har jeg brugt Gittes Eget Design “Outline Hurra” die og “Tillykke og skygge” diesættet.

Prøv og se her, hvor skarpt hot foiling resultatet er blevet med tillykke dien.

Jeg har også gjort brug af teknikken med andre dies. De kort skal I selvfølgelig også have lov til at se.

De næste to kort er lavet med Catherine Pooler’s “And (&)” die. Teksterne er Hot Foil med Spellbinders “Everyday Sentiments II“. Jeg har brugt sølv foil  både til det store & på det grå karton og til teksterne på det sorte karton.

Den hvide baggrund, som titter frem bag det grå karton i højre side, er heat embosset med Catherine Pooler’s “Plaid” baggrundsstempel. Her har jeg brugt Ranger embossing pulver i sølv.

 

På det næste kort har jeg ligeledes brugt Catherine Pooler’s & die. Sættet indeholder 3 forskellige &-dies og til mine kort har jeg brugt det største. Jeg har en ting med store dies, må jeg nok indrømme.

Teksterne er stemplet og skabt ved brug af et alfabet stempelsæt.

På ovenstående nærbillede kan I se, hvor krisp et foiling resultat som jeg har fået. I min video – hvor jeg bruger en Big Shot – giver jeg tips til, hvordan man kan modificere sin sandwich. Sandwichen er vigtig, når det gælder Hot Foiling, da det rigtige tryk i sin diecutting maskine er essentiel. Trykket må nemlig ikke være for meget eller for lidt. Alle diecutting maskiner har forskelligt tryk også når man sammenligner 2 Big Shots.

Jeg har personligt oplevet hvor forkellige tryk, der kan være i Big Shots. En af mine scrapper veninder havde sin egen Big Shot med på besøg og der testede vi hendes. Vi oplevede, at den sandwich som var perfekt til min Big Shot ikke duede i hendes. Man kan derfor ikke undgå at skulle prøve sig frem og blive bedre bekendt med sin egen diecutting maskine.

Det sidste kort, som jeg vil vise jer, er lavet med en anden die. Denne die er fra The Stamp Market og hedder “Big Hi”.

Her har jeg brugt samme design, som på de to kort med &-dien. Dog har jeg brugt en anden die til Hot Foil og et andet baggrundsstempel. Og jeg må desværre indrømme, at jeg ikke kan huske hvilket baggrundsstempel det er.

Tidligere afsnit i Hot Foil serien:

Tak fordi du læste med i dag. Håber du får en dejlig dag, som måske bliver en lille smule kreativ.

Kreative hilsner,

Pia

 

7 thoughts on “Hot Foiling med almindelige dies #4 + VIDEO

  1. Ja det er et rigtig flot kort der er blevet lavet, og rigtig smart at man kan bruge alm. dies til det, men tror nu ikke jeg vil få sådan en maskine ret meget i brug 🙂

  2. Uha det er smart. Har slet ikke overvejet at prøve hotfoiling, men du får det til at se nemt ud….. er dog ikke sikker på, det er så nemt.
    Det blev virkelig flot ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.