Farvesammensætning med designpapir

Blokke af designpapir har allerede hjulpet én langt på vej med farvesammensætningen til sine kort. Ofte medfølger der helfarvede ark som koordinere med designpapiret i blokken. Men det er ikke altid at farven giver et optimalt resultat sammen med nogle af de flerfarvede mønstrede designpapirer.  Døm selv ved at se på mine kort.

Det flotte blomstrende designpapir kommer fra en 6″x 6″ blok, hvor det gule helfarvede designpapir også er fra.

På mit første kort har jeg kombineret de to, men jeg er ikke helt tilfreds med resultatet. Det ligger til grund i at jeg ikke synes den gule farve er repræsenteret nok i det blomstrende designpapir.

Jeg har en lille test, som jeg ynder at bruge i ny og næ, når jeg skal sammensætte farver til flerfarvet designpapir. Jeg tager mit flerfarvede designpapir og holder det væk fra mig i arms længde. Med den afstand identificere jeg nu de farver, jeg synes er mest fremtrædende og synlige. Efter min mening kan det snyde én, hvis man kigger på det mønstrede designpapir på nært hold.

Med min lille test har jeg identificeret lyserød/pink og lys grøn som de mest fremtrædende farver. Derfor har jeg lavet endnu et kort med noget andet helfarvet papir, som også matcher mit blomstrede designpapir. Dette lyserøde papir er ikke fra designpapir blokken.

Efter min mening giver denne farvesammensætning et helt andet udtryk og et meget mere friskt pust over kortet.

Til kortene har jeg brugt Gittes Eget Design Blokskrift Kram og Blokskrift Bare Fordi.

Alle kort er lavet til donation til Operation Skriv Hjem.

Kreative hilsner,

Pia

2 thoughts on “Farvesammensætning med designpapir

  1. Jeg har simpelthen så svært ved at finde hel farvet papir til mønsterpapir! Jeg føler ikke at jeg kan finde den rigtige nuance. Jeg føler mig næsten helt farveblind – uden at være det.. Jeg må prøve dit trick.
    Det lyserøde kort er helt sikkert bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.