#GittesEgetDesign – hvor kommer inspirationen fra?

Rigtigt mange af de ting jeg laver under navnet #GittesEgetDesign, er ting som jeg er blevet inspireret til i min hverdag, i ferier og hvor jeg nu ellers lige har været henne med mit kamera.

Jeg synes derfor det kunne være sjovt at dele lidt af mine tanker omkring deres tilblivelse.

Samsø Sommer – Papirserien

Jeg går rigtig mange tur i lokal-området, og jeg har altid mobiltelefonen eller mit spejlreflekskamera med mig.
Det er nemlig rigtig tit, at jeg lige støder på nogle skønne motiver på mine ture.
Så selvfølgelig skulle nogle af disse fotos bruges til min allerførste papirserie.
Motiverne er blevet efterbehandlet i PhotoShop, så de minder om akvarelmalerier  –  men måske kan du f.eks. genkende nogle af motiverne herunder i mine papirer?

Gittes Eget Design Mønsterpapir 12×12 – Samsø Sommer / Komplet Sæt (hobbyboden.dk)


Kolby Kirke – Die

Vores lokale kirke ligger kun 300 meter fra vores hjem.
Så når vinduet står på klem, kan vi høre solen blive ringet op klokken 8 om morgenen og ned igen klokken 16.

Jeg synes selv jeg savnede en kirke-die, som lignede netop denne  –  og flere andre rundt omkring på Samsø og i resten af landet.

Kolby Kirke er en klassisk hvid kirke med rødt tegltag og med takkede gavle.
Men på “vores” kirke vender tårnet med takkerne ud mod siden af kirken, hvor de på mange andre kirker har takkerne ind mod kirkeskibet og ud mod enden.

Derfor skulle “min” die selvfølgelig også vende sådan. Men jeg har også tilladt mig lidt kunstnerisk frihed, og forenklet den en hel del.
Gitte’s egne DIE Designs – Kirker (hobbyboden.dk)Doodlet Rose – Die

Jeg er typen der tit laver små skriblerier, når jeg keder mig eller når jeg taler i telefon.
Et af de motiver, der er gået igen siden min ungdom er den lille krusedullerose.

Så da jeg selv syntes at jeg manglede en lidt mere stiliseret (altså ikke naturtro) rose til f.eks. studenterkort, så var det jo oplagt at rentegne en af mine skitser og forstørre den op til en rose-die.
Gittes Eget Design Dies – Rose (hobbyboden.dk)


Små huse – Die

Små charmerende huse på række har altid fascineret mig.
Om det så enten er Bindesbøl-husene på Skagen Havn, fiskerhytterne på Lofoten, Kartoffelrækkerne og Nyhavn i København eller min barndomsbys små skure i fiskerihavnen, hvor jeg har slidt mit kamera næsten op i teenageårene, fordi jeg elskede de små husrækker.

Bådehusene herunder er et foto fra for nylig, hvor jeg endnu engang faldt for en række små søde huse i forskellige farver  –  det er taget i Middelfart på en morgentur inden vi skulle til Scrapbooking Convention.
Så jeg savnede selv at have en flok helt enkle hus-dies i forskellig stil, som kan skæres ud alverdens forskellige farver og bruges på forskellig grafisk vis på kort eller layouts.
Og så var der ikke langt fra tanke til handling.
Gitte’s egne DIE Designs – Huse (hobbyboden.dk)

Det var lidt om mine tanker  –  og hvem ved hvad jeg finder på næste gang?
Inspiration er der i hvert fald masser af ude i verden, hvis bare man holder øjnene åbne!

Gitte

4 thoughts on “#GittesEgetDesign – hvor kommer inspirationen fra?

  1. Hvor er det skønt at høre om tankerne bag – og straks drømmer jeg om at du kommer med en papirserie med nogle af dine billeder fra Italien. PLEEEEEEASE <3
    Det er sjovt at læse om det med kirken, for ubevidst tænkte jeg vist, at der var noget "galt" med din kirke-die … og det er da fordi, jeg er vokset op med en anden vinkel på det tårn. Noget, jeg aldrig har tænkt over – men hvor er det sjovt at bemærke nu. Nu vil jeg tænke på dig, hver gang jeg ser en hvid kirke i det danske landskab.

  2. Dine billeder er fantastisk flotte og jeg blev lige sendt 15 år tilbage, rent mentalt, da jeg var på dine kursus, på Højskolen. Kirken var på en del af mine billeder, men det var stort set alt jeg kom forbi, på den lille gåtur fra Højskolen og ned til din lille hyggelige butik. De mange fuglekasser på taget af din butik, en gammel forfalden vogn, hos en af dine naboer, bonderoser alle vegne og den gamle vandpumpe ved Højskolen, samt vandet og skibene. Jeg tror der går sommer og farve kuller i mine weekend kreationer nu. Tak for info og god inspiration. God weekend 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.