Nytårsudfordring – Året der gik og året der kommer: Pia Larsen

I bund og grund er det ikke nogen dårlig idé at tænke tilbage på året der gik, at tænke på de gode stunder, samt gøre sig nogle tanker om det nye år. Om end alle de forventninger man har til et nyt år, sjældent bliver som man har satset på. Dog er det aldrig skidt, at have gjort sig nogle tanker om, hvad året gerne må bringe med sig – særligt er den kreative art.

Jeg er stadig ganske ny på Hobbybodens team og året 2016 har ikke været ligeså kreativt, som de forrige år. Sådan er det bare, når livet (familien) kræver ens nærvær i højere grad eller 100%. Min mor har været alvorligt syg og var ganske tæt på at smutte til himmels i foråret af 2016. Hun havde i mere end et år skrantet og det blev kun værre og værre. Lægerne kunne dog ikke finde ud af hvad som var galt, trods alverdens undersøgelser og tests. Og det skulle desværre gå helt galt, før lægerne fandt ud af det. For at gøre en lang historie kort, så kan man dø af et blødende mavesår. Særligt, når man ikke er klar over, at der er et blødende mavesår. Nå, men tilbage til pointen. Derfor har jeg i år ikke fået produceret så mange kreative projekter, hvilket har gjort det ganske overskueligt at finde nogle favoritter. Så her er mine personlige favorit projekter for 2016.

Mine bedste projekter fra året der gik

Dette kort var en lille udfordring til mig selv. Jeg ønskede at kombinere så mange forskellige dies og stempler som muligt, men samtidigt holde stilen i CAS. Helt ærligt, så er foil detaljer på designpapir bare smækker-lækkert, hvis du spørger mig.

 

Dette kort var mega sjovt og udfordrende at lave. Udfordringen var, at lave sit eget pynt, hvilket virkelig fik mig til at træde vande i begyndelsen. Når man er en CAS-pige som mig, så er pynt ikke noget der bruges så meget. I hvert fald ikke, hvad jeg betegner som traditionel pynt i form af blomster, blonder og andet. Men en dims fra en øldåse og lidt twine – vupti, et super dejligt kort. Slutresultatet er jeg meget tilfreds med.

 

Kan man stå for sådan en lille nuttet brille-muldvarp? Dette kort har jeg lavet til Operation Skriv Hjem, hvor jeg i 2016 var barselsvikar for Cecilie. Cecilie har i mange år lavet kort fif (14-dages fif) til Operation Skriv Hjem, så man kunne få inspiration til at få brugt alle sine papirrester. Så det var nogle dygtige sko, jeg skulle udfylde i 2016. Heraf blev Fif Fusion idéen født, hvor 2 af Cecilies kort fif kombineres af mig. Min fortolkning af kombinationen blev filmet fra start til slut. Og dette kort i friske farver med den tittende muldvarp, var mit Fif Fusion #3. Jeg kan bare ikke lade være med at smile, når jeg ser dette kort. Farverne og den lille fyr gør bare en glad!

 

Når man leger med akvarelfarver, så er resultatet som regel en surprise. Når man som mig er helt nede på begynderniveau, så er det altid en spændende proces, for man aner ikke hvordan slutresultatet ender ud. Dette kort krævede også en test-run til at starte med. Men dette – mit andet forsøg – blev bare perfekt. Kortet er lavet til en lille pige, som blev storesøster i 2016. Hun var pavestolt over sin nye rolle og helt skudt i sin nye lillesøster. Jeg er selv vild med den skarpe kontrast mellem det sorte og de grønne nuancer.

 

Jeg er en meget lykkelig ejer af We R Memory Keepers Envelope Punch Board. Jeg laver aldrig kuverter med den, men til gengæld bruger jeg den til at lave æsker med. Æsker til kort, som kan gives i gave. Æsker til Ritter Sport og som her, æske til Toffifee. Min familie er rigtig glad for Toffifee, derfor ønskede jeg at lave en æske til den. Men på Youtube havde jeg intet held med at finde nogen, hvor jeg kunne aflure målene. Så jeg kastede mig fluks ud i det. Jeg lavede sågar en demo om dette på Scrap-A-Mania i november, men der havde jeg ikke fået fintunet mine mål 100% endnu. Målene blev selvfølgelig 100% fintunet efterfølgende og en video produceret for at vise hvordan og hvorledes. Videoen kan du se HER.

 

Årets bedste minder

Jeg startede året med at kaste mig ud i en helt ny rolle. Jeg fik muligheden for at starte et gæstedesign team op for The Paper Crafting Magazine. Det har været en utrolig sjov, udfordrende og lærerig proces. Nogle ting har jeg skulle famle mig frem til, med andre ting har jeg kunnet trække på mine erfaringer fra andre design teams. Mit fokus var at skabe et super team, hvor stemningen altid var god, humoristisk og åben trods forskellige nationaliteter, at hjælpe med at dele inspiration med hele Skandinavien. For vi har så hulens mange hamrende dygtige scrappere i Skandinavien. Samtidigt ønskede jeg at give nogle af de mere ukendte scrappere muligheden for at prøve noget nyt, at blive en del af en lille familie, at hjælpe dem med at udvikle sig og blomstre kreativt. Det i sig selv er utroligt givende og det har givet mig mange gode minder i 2016.

Denne er måske lidt spøjs, men købet af min Foldio 2 Photo Studio. Ihh du milde, hvor er jeg glad for den. I tidernes morgen købte jeg i min iver et af de der fototelte med tilhørende fotolamper. Fototeltet droppede jeg stort set med det samme, da det slet ikke fungerede for mig. Dog har jeg hele tiden været glad for daylight lamperne, som fulgte med. Men denne lille Foldio 2 fotoboks med sine led-daylight lysstrips både for og bag har bare gjort mig til en glad foto-tøs. Den eneste ulempe er, at jeg ikke kan bruge den til mine Youtube billeder. Her skal billederne nemlig passe til skærmstørrelse, hvilket min Foldio 2 ikke er bred nok til. Men skidt pyt med det, for jeg er bare en glad tøs 🙂

Til World Cardmaking Day havde jeg den fornøjelse at få kreativt selskab af Charlie fra Operation Skriv Hjem og hendes søde nabo Heidi. Hold op, en hyggelig dag vi havde. Jeg havde ikke selv den store mulighed for at tage nogle steder på dagen, da jeg stod bag The Paper Crafting’s cyber crop event via Facebook. Jeg var nødt til løbende at passe min tjans med at styre cyber crop eventet, men det var super skønt at have selskab. Vi fik alle produceret en masse kort – det var jo world cardmaking day – fik sludret, grinet og spist sushi. Da dagen sluttede var vi alle enige om, at dette absolut ikke var sidste gang. Det gør bare fornøjelsen så meget skønnere, når man sidder sammen med ligesindede papirnørder og taler nørdsprog 😉

Et andet fedt minde fra 2016 var, da jeg fik en vinderplads ved en video challenge hos Altenew. De havde lagt en noget anderledes challenge ud, hvor man skulle dele sin kærlighed for deres brand. Jeg tænkte, hvorfor ikke. Jeg havde i 2015 været så hamrende utrolig heldig at vinde førstepladsen til Altenew’s første video challenge. En ting er, at man filmer det projekt man er i gang med at lave, en anden ting er at filme sig selv. Det er ganske grænseoverskridende efter min mening, men derfor også en personlig udfordring. Ja, jeg gik faktisk hen og vandt igen. Dog ikke førstepladsen denne gang, men bare det at blive udvalgt blandt mange andre. Et lille klap på skulderen til sig selv, trods den danske jantelov 😉

Det sidste dejlige minde, som jeg vil nævne hører til Scrap-A-Mania i november. Her var jeg med til at lave demo’er for Hobbyboden, hvilket jeg aldrig havde prøvet før. Super spændende. Bedst af alt, så teamede jeg og Tina os sammen for at demonstrere Heidi Swapp’s Minc maskine og foil teknikker. Det kørte bare for os, trods små aha oplevelser, og vi blev virkelig spurgt om mange ting. Da vi endelig kunne lukke demo’en ned, var vi begge to godt møre i hovedet.

Jeg havde også en demo med We R Memory Keepers Envelope Punch Board. Det er en helt anden oplevelse, når man pludselig er den alle har rettet deres opmærksomhed mod. Det skulle jeg lige vænne mig til, men hold op, hvor er det sjovt at prøve.

 

Forventninger til 2017

Min første forventning eller rettere mål for 2017 er, at blive bedre til at udnytte min krea-tid. Jeg har været storslem til at blive distraheret af Facebook, hvilket er en kæmpe tidsrøver. Så i 2017 skal der skrues ned for FB surfing og op for fokus på at beskæftige hænderne med at skabe kreative projekter. For jeg elsker at være kreativ, særligt at lave kort med stempling og die-cutting.

Jeg håber også på, at finde tiden til at deltage i lidt flere challenges. I 2016 havde jeg skåret gevaldigt ned på netop dette, men savner det. Derfor ønsker jeg for 2017, at få oppet mig til igen at være en smule mere aktiv med challenge deltagelse.

Mit næste punkt er jeg højst sandsynligt ikke den eneste om. Jeg ønsker at få taget hul på ALLE de nye goodies, som jeg har fået købt i løbet af 2016. Jeg har en pæn bunke af stempler og dies, som jeg slet ikke har fået taget i brug endnu. En stor, stor skam for de mega lækre goodies. De har bare bedst af at blive brugt og elsket. På billedet nedenfor har jeg forsøgt at samle de fleste af mine ubrugte goodies fra 2016. En pæn stak efter min mening. Det skal dog ikke afholde mig fra at shoppe godt ind af nye stempler og dies i 2017, næ nej, der er altid plads til sådanne lækkerier 😉

 

Næste punkt hænger lidt sammen med det forrige. Jeg har rigtig meget designpapir liggende, både fra da jeg i tidernes morgen lavede LO’s og fra nyere indkøb. Jeg vil tillade mig og prale lidt af, at jeg i 2016 formåede at holde igen med at købe nyt designpapir. Det var langt fra nemt, men jeg har kun fået købt meget begrænset ind af nyt. Og nu skal der ske noget med alt det jeg har, hvad enten det skal bruges til DT projekter eller om der skal doneres kort til Operation Skriv Hjem eller Cancer Kort.

Mit sidste punkt for forventninger til 2017 er, at få lavet lidt flere YouTube video’er. Jeg kunne især godt tænke mig at få lavet nogle teknik serier. Jeg har tidligere lavet sådanne, men kun som billed tutorials. Dette vil kræve brainstorming og planlægning, men absolut ikke umuligt 😉

Puha, det blev vist en laaangt blogpost. Jeg er imponeret, hvis du her nået helt her ned til slutningen. Tak for det 🙂

Godt Nytår!

Pia

3 thoughts on “Nytårsudfordring – Året der gik og året der kommer: Pia Larsen

  1. ups glemte at sige det var da et super flot indlæg du har lavet og jeg nåede da ned i bunden..griner
    flot skrevet og fine fotos, glæder mig til at hører mere fra dig

Comments are closed.