Nytårsudfordring – Året der gik og året der kommer: Karinas refleksioner

Så er det min tur til at reflektere over året, der går på hæld. Jeg elsker alle de tilbageblik, der kommer her omkring nytår. Nu er det tid til at skue tilbage på mit 2018 på scrap-fronten.

Mine bedste projekter fra året der gik
Det er altid sjovt at kigge tilbage på hvad jeg egentlig har fået lavet. Jeg synes igen det er blevet til alt for lidt, men lad mig alligevel grave lidt i favoritterne.

Jeg får ikke så tit lavet layouts, men jeg holder fast i at lave bidrag til layoutkonkurrencerne på convention og til scrap i Ejsing. Jeg elsker at lave layouts og nusse om detaljerne, men det er bare ikke så tit, der er tid til det i hverdagen, men når vi er afsted en hel dag prioriterer jeg det.

To af de tre layouts jeg har fået lavet i år er nødt til at komme med i listen af mine favoritter.

Layout fra Scrap i Ejsing
Mit absolut TOP favorit projekt er det her layout, som jeg lavede til Scrap i Ejsing. Jeg er SÅ glad for resultatet. Der er nogle lækre detaljer på det LO, som jeg er særligt tilfreds med. Den fine ring, som jeg har snoet noget lækkert rustikt snor omkring er jeg helt vild med. Og så er jeg også ret vild med journallingstrimlerne, som er klippet ud af noget gammelt scrappapir jeg havde liggende. Det passede perfekt til billedet og til stilen, og så var farverne bare lige i øjet.

Mit oprindelige indlæg om layoutet kan ses her: LO fra Ejsing

Layout fra Convention i oktober
Det andet layout, som er nødt til at komme med på min liste af favoritprojekter fra 2018, er mit LO fra Convention i oktober. Vi var lige kommet hjem fra en tur til USA, så der var spritnye billeder at lave layouts med. Valget faldt på et billede af “Tower of Voices”, som er et mindesmærke for det fly, som styrtede ned på en mark under 911. Det var flyet, hvor passagerer og besætning tog kampen op mod flykaprerne. Det var så stærk en historie. Flight 93 memorial var virkelig flot lavet med en masse symbolik. Bla tårnet, som er lavet til minde om de passagerer og besætningsmedlemmer, der mistede livet. Tårnet er 93 fod højt = flight 93. I tårnet kommer der til at være 40 klokker, som symboliserer hvert af de liv, som gik tabt. De var ikke helt færdige med klokkerne til tårnet endnu.

Jeg har forsøgt, at få så mange detaljer fra historien med som muligt, men det er virkelig svært. Alligevel er jeg rigtig godt tilfreds med resultatet.

Mit indlæg om layoutet kan ses her: LO fra convention i oktober

Shimmer powders med embossede motiver
Skal vi bevæge os lidt væk fra layouts, så kan jeg simpelthen ikke komme uden om shimmer powders. Jeg synes det er fantastisk og magisk at lege med de eksploderende pulvere. Det er ganske vist svært at slippe kontrollen, men det er nødvendigt, for det er umuligt at planlægge hvordan de her powders skal opføre sig. Man kan dog få en lille smule kontrol ved at bruge varm embossede motiver, som ligesom styrer en lille smule hvor farverne flyder hen. F.eks. kan man godt med blomster styre at bladene får grønne farver, mens blomsterne bliver rød/orange eller hvad man ønsker.

Se mit oprindelige indlæg om shimmer powders her: Indlæg om shimmer powders

Polkadot baggrundsdie
Jeg er blevet ret vild med at se youtube videoer med Jennifer McGuire, men hun er godt nok også et dyrt bekendtskab, for jeg får som regel nogle nye behov for scrapsager. Det var også hende, der fik mig til at forelske mig i en baggrundsdie med polka dot. Her i efteråret måtte jeg simpelthen købe den selvom den var i den absolut dyre ende. Men jeg tror også det er en, som jeg kommer til at bruge rigtig meget. Man kan lave nogle virkelig simple, men super lækre kort med den die.

Se mit indlæg med julekort lavet med polkadot baggrund her: Julekort med polkadot baggrund

Mine bedste scrapminder fra 2018
Nogle af de bedste scrapminder fra 2018 er de 3 helt faste årlige arrangementer: Scrap i Ejsing og convention i marts og oktober. I Ejsing har vi bare en super hyggelig dag med kreativitet, shopping og snak. Convention er blevet en lidt større ting for os. Vi tager som regel tidligt afsted fredag – hygger lidt i Middelfart med en gåtur eller en cafetur. Og så spisning på hotellet fredag inden det går løs med convention lørdag og søndag. Fantastisk at have god tid til fordybning i større projekter eller tid til at producere en masse og samtidig have tid til at hyggesnakke og shoppe i butikkerne.

Ud over de 3 årlige arrangementer har vi været samlet i vores lille scrapklub til et par private arrangementer. Nyder når det lykkes. Men det er blevet til alt for lidt.

Mine forventninger til 2019
Når jeg sidder her ved årsskiftet er der et særligt arrangement, der kommer til at kickstarte mit 2019 scrapår. For første gang skal jeg med når Hobbyboden deltager i Creativation i Phoenix, Arizona. Det bliver en helt fantastisk oplevelse. Jeg glæder mig rigtig meget til at se alle de store navne og opleve hvad de nu har fundet på til os. Det bliver en kæmpe oplevelse ikke mindst fordi Gitte Ottosen og jeg har valgt at forlænge turen lidt og starte med 4 dages roadtrip inden vi tager på Creativation. Så jeg satser på vi kommer hjem fulde af inspiration og fuldt tanket på opleveren.

Hvad forventer jeg mig ellers af 2019 – hmmm jeg vil hellere sige håb for 2019. Jeg håber vi kan finde en weekend i 2019, hvor vi i vores scrapklub kan komme afsted i sommerhus til en gang hyggescrap. Det har vi tidligere gjort og det er altid hyggeligt. Sådan en tur kunne jeg godt ønske mig.

Derudover har jeg en forventning om at jeg måske i efteråret kan få lidt mere tid til at scrappe i hverdagene. Min datter skal på efterskole og vi bliver pludselig alene – to voksne – i huset og der skal ikke køres til diverse fritidsaktiviteter. Til gengæld kan det være, at weekenderne bliver lidt hellige fordi datteren kommer på weekend. Det bliver en ny situation, som vi skal vænne os til.

I øvrigt tænker jeg, at jeg i 2019 vi fortsætte den gode stil jeg har haft gang i med brug af rester. Jeg har de sidste par år været god til at bruge af mine papirrester. Jeg vil prøve at overføre princippet på andre materialer. F.eks. også dies og stempler. Jeg vil forsøge at bruge de ting jeg har – måske på nye måder. Nogle gange går nogle ting ret hurtigt i glemmebogen fordi nyt kommer til. Jeg vil prøve at tænke lidt kreativt ift. brugen af de dies og stempler jeg har.

Det var hvad jeg lige kunne komme frem til ved tilbageblik og ved at skue fremad.

Tak fordi du læste med.

KarinaHadsten

4 thoughts on “Nytårsudfordring – Året der gik og året der kommer: Karinas refleksioner

 1. Karina – du har den fedeste stil på dine LO’s. Jeg er ellers slet ikke til LO, men du har så mange fede detaljer. Jeg er solgt.

 2. Jeg har aldrig prøvet at lave et LO, for det har aldrig haft min interesse. Men hold da op hvor er de fede, dem du har lavet, og hvor blev jeg rørt over det der omhandler den uhyggelige dag, som jeg aldrig kommer til at glemme.
  Den polka die, ser super spændende ud, så måske kan Gitte lokkes til at skaffe den hjem 😉
  Dit kort med pulveret, kan jeg godt huske jeg har set….jeg er nemlig selv ret vild med den slags 😀
  Tusind tak for din fortælling, som jeg godt kunne finde på at vende tilbage til, grundet dine LO 😀
  God rejse til jer alle 😀

   1. Tusind tak Gitte….den har jeg aldrig lagt mærke til. En dyr die, men den kan da vist bruges til mange ting, hvilket jo er skønt 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.